YAŞ mağdurları 12 Eylül'ü bekliyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Temmuz 2010 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıllarca hizmet verdikleri Türk Silahlı Kuvvetleri'nden zorunlu olarak ayrılmak durumunda kalan askeri personel 12 Eylül'de yapılacak referandumu iple çekiyor.

FAZLI ŞAHAN / ANKARA

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları ile TSK'dan ihraç edilen subay ve astsubaylar, halk oylamasına sunulacak olan anayasa değişikliğinin bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi.

YAŞ kararlarıyla TSK'dan ihraç edilen subay ve astsubayların kurduğu Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Onursal Başkanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, kendi yaşadıkları haksızlıkların başkalarının da yaşamaması için değişikliğe destek vereceklerini söyledi. Tanrıverdi şöyle konuştu: "Bu anayasa değişikliği ile YAŞ kararlarıyla TSK'dan çıkarılanlar yargıya başvurma hakkına sahip olacaklar. Ama bu madde kanunlaştığı tarihten önce Silahlı Kuvvetlerden başvurma hakkı elde edebilmeleri için yeni düzenlemelere ihtiyaç vardır."

YENİ BİR UFUK AÇILDI

Emekli Tabip Albay Mustafa Kahramanyol ise anayasa değişikliğinin yaş mağdurları için yeni bir ufuk açtığını söyledi. Kahramanyol, "Halk buna evet derse yaş mağdurları açısından yeni bir ufuk açılmış olur. Hakkın yerini bulması söz konusu olur" dedi.Anayasa değişikliği ile demokratik-hukuk devleti ilkesinin bir ayağının tamamlanacağını söyledi. Emekli Radar Binbaşı Mustafa Hacımustafaoğulları, şunları aktardı: "Bu kararı YAŞ mağduru olarak olumlu karşılıyorum. Türkiye bu karar ile hukuk ayıbını da ortadan kaldırmış oluyor. Türkiye'de haksız yere insanların asılsız iddialar ve iftiralar yüzünden mesleğinden edildiler. Yüksek Askeri Şura kararlarının yargı yoluna kapalı olması nedeniyle maruz kalınarak hak arama yapılamıyordu. Yapılan işlemler haksız işlemlerdi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber