40 gün rapor alan, 4/B'li öğretmenin sözleşmesi fesih edildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Ekim 2010 08:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli öğretmen Elif Aybaç Işık, hastalığının teşhisi için hastane hastane dolaşırken toplam 40 gün rapor alınca sözleşmesi feshedildi

MUSA KESLER İstanbul

Elif Aybaç Aşık, Sultangazi ilçesi Melahat Öztoprak İlköğretim Okulu'nda sözleşmeli öğretmen olarak görev yapıyordu. Rahatsızlanınca teşhis için hastane hastane dolaştı. Bazı doktorlar ?migren?, bazı doktorlar ?orta kulak iltihabı? teşhisi koydu. En sonunda Elif öğretmenin beyninde bir tümör olduğu ortaya çıktı.

Teşhis için dolaşılırken, tümor Elif öğretmenin gözüne de sıçradı, kısmi felç geçirdi. Daha sonra tedavisini tamamlayarak ?çalışabilir? kâğıdı aldı ve okuluna döndü. Fakat okul yöneticileri ona sözleşmesinin feshedildiğini bildirdi. Çünkü Elif öğretmen tedavi için dolaşırken toplam 40 günlük rapor almıştı, fakat kanuna göre 4B kapsamındaki sözleşmeli çalışanlar, hastalıkları ne olursa olsun, 30 günden fazla rapor alamıyordu. Bu karara karşı istanbul 3. İdare Mahkemesi'ne avukatı tarafından yapılan itiraz ise reddedildi.

Elif öğretmen yaşadıklarını şöyle anlattı: ?Celal Bayar Üniversitesi, Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldum. KPSS'de sınav sonrası atanamadığım için aynı yıl Yalova'da sözleşmeli öğretmen olarak çalışmaya başladım. Bir yıl sonra, 2007'nin aralık ayında İstanbul Sultangazi Melahat Öztoprak İlköğretim Okulu'na 4B kapsamında sözleşmeli olarak atandım. 2010 eğitim yılının ikinci döneminde sadece bir hafta okula gidebildim. Rahatsızlığımın teşhisi için çeşitli hastanelere gittim. Farklı farklı teşhisler konuldu. Daha sonra MR çekildi ve tümörü buldular. Tümor gözüme de saldırmış ve o yüzden göz felci geçirdim. Daha sonra tedavi gördüm. Tümor iyi huylu olduğu için iyileştim. Hastaneden ?Çalışabilir' raporu da aldım. 30 günden fazla yani 40 gün rapor aldığım için sözleşmem 12 Şubat 2010 tarihi itibariyle feshedildi.?

Çok özledim

13 Temmuz'da SGK güvencesi kesilen Işık 25 Temmuz'da evlenmiş. Işık, ?İyi ki evlenmişim. Evlendiğim için eşimin Bağkur'undan faydalanıyorum. 28 Temmuz'da tekrar rahatsızlandım. Bir ay hastanede yattım. 20 gün fizik tedavi gördüm, şimdi iyiyim, çalışmamı engelleyecek bir durum yok. Öğrencilerimi çok özledim? diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber