MEBSİS'e işlenen yüksek lisans bilgilerinde düzeltme yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mart 2012 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek lisans yapanların dikkatine

Okul ve kurumların öğrenim bilgilerini güncelleme yetkileri bulunmamakta olup; öğretmen ve personellerden yüksek lisans eğitimini tamamlayanların bilgilerinin MEBBİS modülüne işlenebilmesi için personellerinizden yüksek lisans eğitimini tamamlayanların tezlimi yoksa tezsiz mi olup olmadıklarının belirlenerek düzeltme yapılması istendi.

Okul / kurum müdürlüklerinde görevli öğretmen ve personelden yüksek lisans mezuniyeti olanların MEBBİS öğrenim bilgileri bölümünden yüksek lisans bilgilerini kontrol etmeleri,

Bakanlıkça sistemde mevcut olan yüksek lisans bilgileri kontrol edilmeksizin tezli olarak işaretlenmiştir.

Söz konusu öğretmen ve personelinden yüksek lisans mezunu olanların bilgilerini kontrol edip, MEBBİS öğrenim bilgileri ekranında kendi mezuniyetlerine göre yüksek lisans ( tezli) ve ya yüksek lisans ( tezsiz ) olarak güncellenmesi gerekmektedir.

İlçeniz okul/kurumlarında görevli personelden yüksek lisans eğitimi bilgileri MEBBİS'te yanlış bir şekilde işlenmiş olanların ( tezli veya tezsiz ) olması açısından belirtilme şekline göre hatalı olanların sicil/kadro terfi bürosuna belgeleriyle beraber bildirilmesi gerekmektedir.

Zira bakanlık MEBBİS sistemi kurum müdürlüklerine öğrenim bilgilerini işleme yetkisi vermemektedir. Gerekli belgelerin ulaştırılması takdirinde MEBBİS üzerinde gerekli güncelleme yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber