İçişleri Bakanlığı'ndan 'istihbarat birimleri' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2012 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı, istihbarat birimlerinin çalışma şekilleri ve bağlılık durumlarıyla ilgili Bakanlığın ve Hükümetin yürüttüğü herhangi bir çalışma bulunmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında, devletin istihbarat organlarıyla ilgili haber ve yorumlara yer verildiği belirtildi.

Ülkenin iç ve dış güvenliğinden sorumlu teşkilatlar ve istihbarat birimlerinin yegane amacının, ülke ve devlet varlığı, bağımsızlığının korunması ile milletin huzur ve güvenliğini sağlamak olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''İstihbarat hizmetlerinin hangi kurumlar tarafından ve nasıl yapılacağı hususları kendi mevzuatlarıyla belirlenmiş olup, bu hizmetler mevzuata ve ihtiyaca uygun olarak koordinasyon içinde yürütülmektedir.

Haber ve değerlendirmelerde yer verilen hususlar tamamen hayal ürünü olup, istihbarat birimlerimizin çalışma şekilleri ve bağlılık durumlarıyla ilgili olarak, Bakanlığımız ve Hükümetimiz tarafından yürütülen herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber