KPSS ile personel alan belediyelere çağrı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Mart 2012 01:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAKLAŞAN KPSS YERLEŞTİRMELERİ DOLAYISIYLA MAHALLİ İDARELER ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME MERKEZİ (MİARGED) BAŞKANI SAYIN HALİL MEMİŞ, DPB'INDAN İLK DEFA ATAMA YAPILMASI TALEBİNDE BULUNACAK MAHALLİ İDARELERE BİR ÇAĞRIDA BULNDU:

Çağrıya İlişkin Olarak MİARGED Basın Bürosundan Yapılan Açıklama Şu Şekildedir:

?Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenen takvime göre; 2012 yılında yapılacak olan iki KPSS yerleştirmesinden, birinci yerleştirme için DPB tarafından Kamu Kurum ve Kuruluşlarından yerleştirme talepleri 12 Mart-20 Nisan 2012 tarihleri arasında toplanacak, bu kadrolar 22 Mayıs 2012 tarihinde ÖSYM Başkanlığına bildirilecek ve 18 Haziran-27 Haziran 2012 tarihlerinde de ÖSYM Başkanlığınca tercihler alınacak, ikinci yerleştirme için DPB tarafından Kamu Kurum ve Kuruluşlarından yerleştirme talepleri 22Ağustos - 21 Eylül 2012 tarihleri arasında toplanacak, bu kadrolar 19 Ekim 2012 tarihinde ÖSYM Başkanlığına bildirilecek ve 19 Kasım ? 28 Kasım 2012 tarihlerinde de ÖSYM Başkanlığınca tercihler alınacaktır.

KPSS yerleştirmesinden talepte bulunacak olan Mahalli İdarelerimize (Belediye, İl Özel İdaresi, Mahalli İdare Birliği) önerimiz, şimdiye kadar hiçbir kurum ve kuruluşun sahip çıkmadığı, mezuniyetlerine uygun pozitif ayrımcılığın uygulanmadığı Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta) ve Yerel Yönetimler Bölümü (önlisans) mezunlarına taleplerinde yer vermeleridir.

Bu durum, eğitimini tamamen mahalli idarelere yönelik olarak alan belirttiğimiz Bölümler mezunlarının mahalli idarelerde istihdamının sağlanmasına ve Mahalli İdareler Açısından da Meslek memurluğunun önünün açılmasına vesile olacaktır.

Böylece, bu mezunların hem önü açılmış olacak, hem de mahalli idarelerimiz temel mahalli idareler mevzuatı konusunda eğitim görmüş kişileri istihdam etmek suretiyle, hizmette verimliliğin artmasına imkan sağlanacaktır.

Bunun için KPSS yoluyla yerleştirme talebinde bulunan mahalli idarelerimizin, yerleştirme talep ederken Devler Personel Başkanlığı tarafından 17.02.2009 tarihi itibarıyla güncellenmiş nitelik kod kılavuzunda yer alan ?3185: Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler önlisans programlarının birinden mezun olmak.? Koduna, talep edilen en az bir kadroda yer vermelerini arzu etmekteyiz.

Keyfiyet mahalli idarelerimizin atamaya yetkili amir durumunda bulunan Başkanlarına saygılarımızla duyurulur.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber