Sağlıkçılar taleplerini zincirli eylemle dile getirecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2012 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı'nda taleplerini zincirli eylem yaparak dile getirecek. Türk Sağlık-Sen tarafından 14 Mart'ta gerçekleştirilecek eylemle sağlık çalışanları taleplerini zincirlerle Sağlık Bakanlığı bahçe demirlerine asacak. Türkiye genelinde sendika şubeleri tarafından da illerde eylemler gerçekleştirilecek.

Yapılacak eylemle ilgili bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlık çalışanlarının, 14 Mart Tıp Bayramı'na sorunlarla girdiğine dikkat çekti.

Sağlık çalışanlarının kutlama yapması gereken bir bayram gününde, taleplerini kamuoyuna duyurmak ve yetkililere iletmek için zincirlerle bakanlığın bahçe demirlerine asacağını kaydeden Kahveci, "Doktorundan hemşiresine, ebesinden, sağlık teknisyenine, memurundan hizmetlisine kadar sağlık kurumlarında hizmet veren tüm çalışanların sorunlarına dikkat çekmek için bu eylemi gerçekleştireceğiz. Tüm Türkiye'de şubelerimiz eylemler yaparak talepleri dile getirecekler.? dedi.

Sağlık çalışanlarının en büyük mağduriyetinin döner sermaye sistemindeki sıkıntılar olduğuna vurgu yapan Kahveci, ?Performansa dayalı döner sermaye sistemi tüm sağlık çalışanlarını mağdur ve huzursuz eden bir sistem. Kamuda hiçbir kurumda ek ödemelerden vergi kesilmezken, sağlık çalışanlarının döner sermayelerinden vergi kesintisi yapılıyor. Kalite yönetimi denetlemeleri ile döner sermaye sistemi bir cezalandırma aracına bile dönüştü. Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmaması nedeniyle çalışanlar geçim sıkıntısına düşecekleri korkusuyla emekli bile olamıyor. Bu sorunların çözülmesini isteyen taleplerimizi, sağlıkta şiddetin sonlanması, yabancı doktor istihdamının yapılmaması gibi taleplerimizi bakanlık demirlerine zincirleyeceğiz. 14 Mart Tıp Bayramı'nda çalışanların sorunlarını çözün diyeceğiz.? ifadelerini kullandı.

Kahveci 14 Martta düzenleyeceklerini eyleme tüm sağlık çalışanlarını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber