Madımak davası sonrası olaylar çıktı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Adliyesi önünde toplanan gruplar Sivas Madımak davasının düşmesinin ardından ortalığı savaş alanına çevirdi. Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapatıp Kızılay'a yürümek isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Grup üyeleri ise polise kaldırım taşlarını kırıp, fırlatarak karşılık verdi. Bununla yetinmeyen grup üyeleri çevredeki otobüs duraklarını, reklam panolarını ve orta refüjdeki cam bariyerleri parçaladı. Çevrede bulunan vatandaşlar kendilerine kaçacak yer ararken, bazı vatandaşlar davayı takip eden canlı yayın araçlarına sığındı. Polisin sıktığı biber gazından çevredeki vatandaşlar da nasibini aldı.

Sivas'ta, 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümüne ilişkin ana davadan dosyaları ayrılan 7 sanık hakkındaki davanın, 2 sanık yönünden ölmeleri, 5 sanık yönünden ise zaman aşımı nedeniyle düşürülmesine karar verildi. Ankara Adliyesi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davayı takip etmek için bazı sivil toplum kuruluşları, BDP ve CHP'li milletvekilleri, Alevi dernekleri sabah saatlerinde adliye bahçesinde bir araya geldi. Davanın mahkeme tarafından düşürülmesinin ardından toplanan kalabalık, avukatların açıklamasını bekledi. Avukatların açıklaması sırasında Halk Evleri başta olmak üzere bazı gruplar Kızılay'a yürümek üzere Atatürk Bulvarı'na indi. Grup bulvarı trafiğe kapatıp, koşarak ilerlemek istedi. Adliye çevresinde bulunan Çevik Kuvvet ekipleri de eylemcileri durdurmak için barikat kurdu. Koşarak grubun üzerine geldiğini gören polis ekipleri, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Geri çekilen grup üyeleri ise polise taş ve sopalarla karşılık verdi.

ÇIKAN OLAYLARDA BAZI BASIN MENSUPLARI YARALANDI

Yaşanan arbedede bazı basın mensupları yaralandı. Milliyet Foto Muhabiri Serdar Özsoy başına isabet eden bir cisim nedeniyle yaralandı. Özsoy'a ilk müdahaleyi mesai arkadaşları yaptı.

Çıkan arbedenin ardından oluşan yoğun gaz bulutu yoldan geçen vatandaşları da etkiledi. Vatandaşlar yoğun gazdan yüzlerini kapatarak ve bölgeden uzaklaşarak korunmaya çalıştı. Kimi vatandaşlar okul bahçelerine sığınırken, kimileri ise olayı takip eden canlı yayın araçlarına sığındı.

Polisin müdahalesiyle birlikte yüzlerini kapatan eylemciler ellerine ne geçirdiyse polise fırlattı. Kaldırım taşlarını söken grup üyeleri, otobüs duraklarını, reklam panolarını, orta refüjde bulunan cam bariyerleri kırdı. Eylemciler, söktükleri kaldırım taşlarını, çöp bidonlarını ve parklarda bulunan bankları yol üzerine taşıyarak, polisin kendilerini takip etmesini engellemeye çalıştı. Yol üzerindeki malzemeleri ise polis ve sürücüler kaldırmaya çalıştı.

BELEDİYE OTOBÜSÜNE BİNMEK İSTEYEN VATANDAŞLARI ŞOFÖR ARACA ALMADI

Gazdan kaçmaya çalışan bazı vatandaşların belediye otobüsüne binmek istediği görüldü. Otobüs, şoförünün vatandaşları içeri almaması dikkat çekti. Polis ve grup arasındaki çatışmayı gören çok sayıda sürücü ise yoldan geri dönmek zorunda kaldı. Sürücülerin orta refüjden ?U' dönüşü yaptığı görüldü

EYLEMCİLERLE POLİS ARASINDAKİ ÇATIŞMA YAKLAŞIK 3 SAAT SÜRDÜ

Çevik Kuvvet ekipleriyle grup arasındaki çatışma uzun süre devam etti. Ana ve ara arterlerde yaşanan kovalamacada polis ve eylemciler sık sık karşı karşıya kaldı. Grup üyeleri geçtikleri yol üzerinde bulunan görevli Çevik Kuvvet ekiplerini taş yağmuruna tuttu. Polis ekipleri ise gruptan ayrılanları yakalamak için yoğun çaba harcadı, ancak başarılı olamadı. Ankara'yı savaş alanına çeviren göstericiler ara sokaklara girerek, dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber