Erdoğan: Zorunlu eğitim teklifi 2 hafta TBMM Genel Kuruluna gelmeyecek/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2012 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin 2 hafta TBMM Genel Kuruluna gelmeyeceğini ama üçüncü hafta teklifin görüşüleceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada öne çıkan mesajları şöyle:

-Tükürdüklerini yalamanın verdiği eziklikle TBMM'yi terörize etme gayretindeler. Meclis komisyonunda cephe açarak parti içi meseleleri örteceklerini zannediyorlar. Bunlar her 10 yılda bir müdahaleye ve bu müdahalenin cansuyu verdiği CHP'ye alışmışlar. Bugün bir yerlerden gelen telefonlarla adım atan hükümet yok. İsteseler de istemeseler de alışacaklar. Milli iradeye, demokrasiye alışacaklar.

-Sayın Kılıçdaroğlu, tankla topla ancak siz gelirsiniz, bugüne kadar tankla topla geldiniz millet iradesiyle gelemediniz. AK Parti iktidarına kadar hep azınlığın çoğunluğa tahakkümü vardı, bugün ise milli irade var. Birisi de hesaplaşacaklarını söylüyor; hangi dilden anlıyorsanız o dilden.

-Bunlar (ordu göreve, genç subaylar rahatsız) dediler. Darbe mühendislerini milletvekili yaptılar. AK Parti'yi kapatmak için ellerinden geleni yaptılar. Çetelerin avukatlık görevini üstlendiler. Artık yağma yok, biz bu Meclise bir ilke ile geldik; yeter söz de karar da milletindir dedik. Millet iradesini hiç kimseye çiğnetmeyiz.

-CHP'ye oy vermiş kardeşlerime sesleniyorum: Eğer kendinize hizmetkar arıyorsanız o kadrolar burada ama efendi arıyorsanız onlar tankla topla yürüyecek olanlar, orada. Biz efendi değil, hizmetkarız.

-Çobanlıktan Cumhurbaşkanlığına gelenler, 'başörtüsü takanlar Suudi Arabistan'a gitsin' diyerek özüne ihanet etti.

-Pazar günkü tablo, CHP Genel Başkanı'nın ve gözü dönmüş CHP milletvekillerinin eseridir.

-Türkiye'de eğitim sistemi zaafa uğratılmıştır. Türkiye'de maalesef eğitim değil, öğretim yapılıyor. Biz Şimdi bunu eğitim-öğretim haline getiriyoruz.

-Bunların çağdaşlık ölçüsü; başörtüsü takarak üniversiteye gelenleri kapının önünden çevirmektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber