Polis, turistik bölgeleri çevreci araçla denetleyecek/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2012 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevreciliği ve yakıt tasarrufu özellikleriyle geleceğin otomobili olarak adlandırılan hibrit araçlar, İstanbul polisinin hizmetine sunuldu. İlk olarak Fatih ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kullanılacak olan araçlar, polisler tarafından test edildi. Hibrit araçların

Sultanahmet ve İstiklal Caddesi gibi turistik alanlarda kullanılmaya başlandığı öğrenildi.

Bir otomobil firması tarafından sağlanan destekle polisin hizmetine sunulan hibrit araçlar, Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen törenle hizmete girdi. Otomobil firmasının yetkililerinin yanı sıra Fatih Emniyet Müdürü Suat Ekici ve Beyoğlu Emniyet Müdürü Osman Yıldırım'ın katıldığı törende, polis memurları yeni otomobilleri test etti. Çekici dış görünüşleri, çevreciliği ve yakıt tasarrufu yönleriyle dikkat çeken araçlar polislerden tam not aldı.

Fatih Emniyet Müdürü Suat Ekici, araçların 2 yıl süreyle polisin kullanımına sunulduğunu söyledi. Araçların hem elektrikle hem de benzinle çalışabildiğini belirten Ekici, özellikle yakıt tasarrufu ve seri kullanım imkânı ile polis araç filosuna yarar getireceğini düşündüğünü ifade etti.

Söz konusu firmanın Pazarlama Direktörü Selim Okutur, bu araçların özellikle ekip arabalarında sağlayacağı yakıt tasarrufunu bizzat göstermek için böyle bir uygulamaya katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Elektrikle aracın saatte 50 kilometre hıza ulaştığını, sonrasında ise benzine geçtiğini anlatan Okutur, aracın elektrik şarjını kendi kendine yapabildiğini kaydetti. Okutur, aracın fiyatının ise yaklaşık 50 bin Euro olduğunu sözlerine ekledi. Ayrıca, İstanbul trafiğinde dur-kalk yaparak harcanan yakıt miktarı düşünüldüğünde, hibrit araçların yakıt tasarrufunda büyük katkı sağlayacağını belirtti.

İlk etapta Beyoğlu ve Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü personelinin kullanacağı hibrit araçlarladan daha sonra 2 ayrı ilçeye daha verileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber