İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Eroğlu, komisyonda 2B alanlarının satılacak miktarını açıkladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2012 12:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Orman özelliğini yitirmiş ve 2-B arazisi olarak bilinen Hazine arazilerinin satışını öngören kanun tasarısı, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda görüşülüyor.

Komisyon, AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit'in başkanlığında toplandı.

Tasarı hakkında Komisyona bilgi sunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Kangren olmuş meselenin çözümü için buradayız'' dedi.

Satılacak arazinin 316 bin 811 hektar civarında olduğunu bildiren Eroğlu, tasarıyla ne kadar gelir elde edileceğini hesaplamadıklarını bildirdi.

Konuyla ilgili Anayasa değişikliği yapılmasının süreci uzatacağını belirten Eroğlu, ''Problemin yüzde 80'i çözülecek. Anayasa değişikliği bu çözümü de geciktirir'' diye konuştu.

Eroğlu, orman köylülerine arazilerin bedelsiz verilmesinin vatandaşlar arasında haksızlığa sebep olacağını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, tasarıyla, kamuoyunda gelir elde etmek gibi bir algı yaratılmaması gerektiğini ifade etti.

Bu tasarıyla ilgili varılan mutabakatı heba etmeden, hukuk içinde kalarak, acele etmeden sonuca ulaştırmak gerektiğini belirten Şandır, ''Rayiç bedelde farklılıklar yaratılmalı. Rayiç bedeli her tarafta yüzde 50 uygulamaya kalkarsanız, vatandaşların vicdanını rahatsız ederseniz. Toroslar'daki araziyle İstanbul Sultanbeyli'deki araziyi aynı tanıma, hukuka bağlarsanız, bu adaleti temin etmez'' dedi.

Şandır, elde edilecek gelirin nereye kullanılacağına açıklık getirilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, 2-B arazilerinin satışını, hem iktidar hem muhalefet partilerinin istediğini hatırlattı. Seçer, ''Ormancılık yapan orman köylüsü ile İstanbul Sarıyer'de 2-B arazisi işgal etmiş vatandaşı aynı kefeye koymak doğru değil'' diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık da tasarının bütün sorunları değil ama belli konuları çözdüğünü ifade etti.

Görüşmelerden sonra yapılan oylamada tasarının birinci maddesi kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber