Üç memur sendikası, toplu sözleşmelerin Eylül ayında yapılmasını talep etti

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 16 Mart 2012 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memura toplu sözleşme yapma yetkisi veren Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu tasarısına memur konfederasyonlarından bir dizi öneri ve eleştiri geldi. Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK birbirlerinden farklı önerilerle dikkatleri çekerken, üç konfederasyon özellikle toplu sözleşmenin yapılacağı ay konusunda birebir ortak görüşte birleştiler.

Memur ağustosta tatilde

Tasarıya göre memurlarla hükümetle toplu pazarlık masasına iki yılda bir "ağustos" ayında oturacak. Görüşmeler ağustos sonuna kadar da tamamlanacak. Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK, Meclis'e gönderdikleri yazılı raporlarında görüşmelerin ağustos yerine "eylül" ayında yapılmasını talep ettiler. Sendikalar bu taleplerine gerekçe olarak ise memurların ağustosta tatilde olacaklarını, dolayısıyla tatil döneminde toplu sözleşmenin yapılamayacağını gösterdiler.

Sözleşme bir yıllık olmalı

Sendikalar tasarıda iki yıllık bir süre için toplu sözleşme imzalanması yönündeki düzenlemeye de yine ortak dille karşı çıktılar. Sözleşme süresinin bir yıla indirilmesi yönünde talep ve itirazda bulunan sendikalar, iki yılda bir yapılacak görüşmelerin memurun aleyhine olacağını savundular. Memur-Sen, bu önerisine ilaveten özellikle zammı hakem heyetinin belirlediği dönemlerde sürenin direkt 1 yıl olarak uygulanmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber