Meclis yoğun bir haftaya giriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2012 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yoğun gündemle çalışacağı bir haftaya giriyor.

Meclis Genel Kurulu, yeni haftaya denetimle başlayacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 20 Mart Salı günü Genel Kurulda milletvekillerinin sözlü soru önergelerini cevaplayacak.

Deprem Yasası Görüşülecek

Genel Kurulda, daha sonra, kamuoyunda deprem yasası olarak bilinen ve görüşmeleri yarım kalan "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Yasa Tasarısı"na geçilecek. Temel kanun olarak iki bölüm halinde ele alınan tasarıya, 12'inci maddeden devam edilecek.

22 Mart Perşembe günü ise, bazı yatırımların yap-işlet-devret modeliyle yapılması ve KDV'den muaf tutulmasını öngören yasa teklifinin görüşülmesi bekleniyor.

Teklife göre, 31 Aralık 2023 tarihine kadar, yap-işlet-devret modeli kapsamında yapılacak projeler ile sağlık tesislerine ilişkin projelerden KDV alınmayacak.

Komisyonların Gündemi

Meclis'te ihtisas komisyonları da gündemlerindeki konuları görüşecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda memurlara toplu sözleşme hakkı getiren, 2012 yılı maaş zamları için de önem taşıyan yasa tasarısının görüşmelerine devam edilecek. Kamu görevlileri sendikaları kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı da 20 Mart Salı günü görüşülecek.

Adalet Komisyonu, 22 Mart Perşembe günü, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Denetimli Serbestlik ve yardım merkezleri ile koruma kurulları kanununda değişiklik yapan yasa tasarısını ele alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber