Tatbikatta yaralanan öğrenci öldü, sorumlu öğretmen sadece tayin oldu/ Video

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Mart 2012 07:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Onur'un kalbi son ameliyata dayanamadı

Ahlat Çok Programlı Lisesi'ndeki yangın tatbikatı sırasında ateşin üzerine tiner dökülmesiyle meydana gelen patlamada vücudunun yarısı yanan Onur Zeki Akgün 109 gün süren yaşam savaşını kaybetti

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul

28 Kasım 2011'de Bitlis Ahlat Çok Programlı Lisesi'nin bahçesinde gerçekleştirilen yangın tatbikatı tam bir faciaya neden oldu. Ahlat İtfaiyesi'nden herhangi bir ekibin izlemediği ve kaymakamlıktan izin alınmadan yapılan tatbikat esnasında öğretmenler, sönen ateşin üzerine tiner dökülmesini istedi. Tiner bidonunu alarak ateşe yaklaşan Gökhan Çiçekli (17) tineri döker dökmez bir anda büyük bir patlama meydana geldi. Rüzgarın da etkisiyle alevler ateşin çevresinde bulunan 11 öğrencinin üzerine sıçradı. O öğrenciler arasında bulunan Onur Zeki Akgün (16) ise yangından en çok etkilenen kişi oldu.

?Peşini bırakmayacağım'

Alevlerin etkisiyle vücudunun yüzde 50'si yanan Onur Akgün hemen Kocaeli'ne getirilerek Derince Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Onur 109 günlük yaşam savaşını önceki gün kaybetti. 20 kez operasyon geçiren ve 60 ünite kan verilen Onur, son ameliyatta kalbinin durması sonucu hayatını kaybetti.

Baba Haydar Akgün olayda sorumluğu olanların cezalandırılmamasına tepki göstererek, şöyle konuştu:

?Oğlum hayata çok bağlıydı. Hastaneden çıkacağını düşündüğü için yeni bir cep telefonu istemişti. Birkaç aya kadar Ahlat'a döneceğimizi söylüyor ve eğitimine devam etmek için sabırsızlanıyordu. Hayatta kalmak için çok direndi fakat evladımın vücudu bu kadar büyük bir yükü kaldıramadı.

Ateşe tiner dökülmesini isteyen ve hiçbir tedbir almadan tatbikat yaptıran öğretmen ve idareciler daha iyi okullarda görevlendirildi. Kimse ?Onur'un kaderi böyleymiş' demesin. Onur sorumsuz ve ihmalkar öğretmenlerin kurbanı oldu. Ben bu öğretmenlerin hak ettikleri cezayı çekene kadar peşlerini bırakmayacağım.?

Ödül gibi ceza

Olayda ihmal ve kusuru olan öğretmen ve idarecilerle ilgili idari soruşturmanın yapıldığını belirten Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, ?İdari cezaları uygulanmış, ayrıca kişilerle ilgili adli soruşturma devam etmektedir? açıklamasını yapmıştı. Baba Akgün ise cezanın adeta ödül olduğunu belirterek,?Müdür yardımcıları Hüseyin Eralp Güroymak ilçesine, Selçuk Arslan Adilcevaz'a, öğretmen Nesim Danışman Yeniköprü'ye atandı. Atölye şefi Ramazan Yenigün ise aynı lisede devam ediyor. Hiçbiri açığa alınmadı? demişti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber