İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Milli Eğitim Komisyonu Başkanı: itirazları inceleyip raporu TBMM başkanlığına göndereceğiz

Haber Giriş : 20 Mart 2012 15:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifine ilişkin CHP ve MHP'den Meclis Başkanlığı'na gelen dilekçelerin, TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından bir yazıyla kendilerine iletildiğini belirterek, ''Biz komisyon olarak bunları değerlendiriyoruz. Anayasa, İçtüzüğün 29 ve 46. maddeleri ve kanunlar yönünden Komisyonun Başkanlık Divanı olarak inceleyeceğiz, değerlendireceğiz ve gereğini yapacağız. Arkasından raporu TBMM Başkanlığı'na sunacağız. Bunlar birbirinden ayrı süreçlerdir'' dedi.

Avcı, Meclis'te gazetecilerle yaptığı sohbette, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in teklife ilişkin kendisine gönderdiği yazıya değindi.

Nabi Avcı, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nun Başkanlık Divanı olarak, Meclis Başkanlığı'ndan gelen yazıya cevap verileceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

''CHP ve MHP'den Meclis Başkanlığı'na gelen yazılar var. 19 Mart 2012 tarihli bir yazıyla Meclis Başkanlığı tarafından bize gönderildi. Biz komisyon olarak bunları değerlendiriyoruz. Anayasa, İçtüzüğün 29 ve 46. maddeleri ve kanunlar yönünden komisyonun Başkanlık Divanı olarak bu yazıda belirtilen hususları inceleyeceğiz, değerlendireceğiz ve gereğini yapacağız. Arkasından raporu TBMM Başkanlığı'na sunacağız. Bunlar birbirinden ayrı süreçlerdir.''

-''Ben sürpriz beklemiyorum''

Bir gazetecinin ''Teklifi komisyona çekmek için bir sürpriz bekleyelim mi-'' sorusuna Avcı, ''Ben geri çekmek gibi bir sürpriz beklemiyorum'' karşılığını verdi.

Avcı, Meclis Başkanlığı'na sunulacak raporun ne aşamada olduğuna ilişkin bir soru üzerine, raporun aslında tamamlandığını, ancak Meclis Başkanlığı'ndan kendilerine gelen söz konusu yazının öncelikli olarak cevaplandırılması gerektiğini belirterek, ''Bu yüzden daha sonra rapora son şeklini verip göndereceğiz'' dedi. Avcı, bu yüzden iki ayrı sürecin işlediğine dikkati çekti.

TBMM Başkanı'nın komisyonda yaşananlara ilişkin tavrını nasıl değerlendirdiğine ilişkin bir soruya ise Avcı, ''Meclis Başkanı'nın tavrını ben burada değerlendiremem. Meclis Başkanı'nın benden bir talebi var, şimdi biz onu yerine getireceğiz'' şeklinde cevap verdi.

Avcı, daha önce de komisyonlardan Meclis Başkanlığı tarafından benzer yazılarla görüş istendiğine dikkati çekerek, ''Bunların hiç birisinde de komisyonlar 'evet haklısınız' dememişler'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber