3 Nisan 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 03 Nisan 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 14.00'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek, saat 16.00'da Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Portas'ı kabul edecek, saat 17.00'da ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Tom Price ile beraberindeki heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 18.00'de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i Resmi Konut'ta kabul edecek.

TBMM gündemi

- AK Parti Grup Toplantısı saat 11.15'te, CHP Grup Toplantısı saat 13.30'da, MHP Grup Toplantısı saat 11.00'de, BDP Grup Toplantısı saat 12.50'de başlayacak.

- TBMM Genel Kurulu'nda, saat 15.00'te, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan tasarının görüşmelerine devam edilecek.

Bakanların ve bakan yardımcılarının faaliyetleri

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 14.00'te Mersin Ticaret ve Sanayi Odası heyeti ve ildeki fahri konsolosları makamında kabul edecek, saat 17.00'de Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Portas ile görüşecek.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, saat 18.45'te Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Portas ile görüşecek.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saat 13.00'te Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Portas ile bakanlıkta bir araya gelecek. İki bakan, saat 13.30'da heyetler arası çalışma yemeğine katılıp saat 15.00'te ortak basın toplantısı yapacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 14.00'te Cer Modern Sanatlar Merkezi'nde "Söbütay Özer Ödüllü Resim Yarışması" jüri toplantısına katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, saat 09.00'da Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü'nün eğitim bakanları düzeyindeki 1. mütevelli heyeti toplantısının açılış konuşmasını yapacak, saat 14.30'da Afganistan Eğitim Bakanı Ghulam Farooq Wardak ile görüşecek, saat 15.00'te Habibe Kadiri Kız Okullarının kuruluşu ve faaliyetlerine ilişkin anlaşmanın imza törenine katılacak, saat 16.00'da İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Arsalan Ghorbani ile görüşecek, saat 17.00'de Kırgızistan Eğitim

ve Bilim Bakanı Kanat Sadykov ile görüşecek.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, saat 18.40'ta parti genel merkezinde, AK Parti Yerel Yönetimler ve Aile Sempozyumu'nun kapanış konuşmasını yapacak.

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün Antalya'da düzenleyeceği 'Uluslararası Kadın ve Medya Sempozyumu'na katılmak üzere kente geliyor.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan saat 10.00'da Eskişehir Anemon Otel'de Milliyet, Vatan gazetelerinin toplantısına katılacak. Çağlayan, saat 14.00'te Eskişehir Ticaret Odası'nın 'Eskişehir Ekonomisinin Öncelikleri ve 2023 Hedefleri" konulu panele katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, saat 11.00'de CHP'nin 12 Eylül davasına müdahil olma talebine ilişkin mahkemeye başvuracak.

- BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, Genel Başkan Yardımcıları Hasan Hüseyin Bozok ve Tevfik Eren, saat 11.00'de elektrik ve doğalgaza yapılan zamların iptali için Danıştay'a başvuruda bulunacak.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanlığında, saat 11.00'de düzenlenecek toplantıda, Bekir Yetiştirici il başkanlığına adaylığını açıklayacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Portas, saat 18.30'da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Türkiye Yatırım Destek Ajansı ve Portekiz Ticaret ve Yatırım Ajansı arasında iş birliği anlaşması imza törenine katılacak.

- Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği (DMEDD) Onursal Başkanı Sare Davutoğlu, saat 13.00'te Ankara Palas Otel'de Kordiplomatik eşlerine öğle yemeği verecek.

- TÜİK, saat 10.00'da tüketici ve üretici fiyatları istatistiklerini açıklayacak.

- KESK üyeleri, saat 09.00'da Ankara Adliyesi önünde toplanacak, saat 11.30'da "polisin saldırısı" ile ilgili Ankara Adliyesi'ne suç duyurusunda bulunacak, saat 12.30'da Yüksel Caddesi'nde buluşup önce ABD Büyükelçiliğine ardından da Genelkurmay önüne yürüyecek.

- Ankara İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği üyeleri, saat 09.00'da kadının güçlendirilmesi prensiplerinin Türkiye'deki uygulanabilirliğini artırmak amacıyla Hilton Otel'de konferans gerçekleştirecek.

- Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği üyeleri, saat 18.00'de Yüksel Caddesi'nde basın açıklaması yapacak.

- Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Müftü Ali Semt Konağı'nda (Müftü Ali Mah. Haliçgören Sokak Fatih), saat 09.30'da, zihinsel engellilerin kaybolmaları halinde bulunmalarını kolaylaştırmak amacıyla hazırlanan "Parmak İzi Alma Projesi"ni tanıtacak.

- GENÇ-SEN, Beşiktaş Adliyesi önünde, saat 10.00'da, tutuklu üniversite öğrencileri Baran Nayır ile Ali Deniz Kılıç'ın yargılanacağı davanın duruşmasını izleyecek.

- Hayatını kaybeden sinema sanatçısı Ekrem Bora için Akatlar Kültür Merkezi'nde saat 10.30'da tören düzenlenecek. Bora'nın cenazesi, Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak öğlen namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek.

- Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde, saat 11.00'de basın açıklaması düzenlenecek.

- 12 Eylül'ü Yargılama Platformu, Harbiye Orduevi önünde saat 12.30'da, 4 Nisan'da Ankara'da gerçekleşecek 12 Eylül yargılamasına ilişkin basın açıklaması düzenleyecek.

- Son Padişah Sultan Vahdeddin Han'ın torunu Fatma Neslişah'ın cenazesi, Yıldız Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra aile kabristanına defnedilecek.

- Sosyalist Gençlik Dernekleri ve Lisesi Öğrenci Birliği, Galatasaray Lisesi önünde saat 15.00'te, sınav öncesi ve sonrasında strese bağlı olarak yaşanan ani ölüm ve intihar vakalarını protesto amacıyla tabutlu ve darağaçlı bir eylem düzenleyecek.

- Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi'nin (AKDİM) saat 20.00'de Antalya Ramada Otel'de düzenlediği 'Evrensel Parametrelerde Hukuk ve İnsan Hakları' konulu

Konferansa; yazar Mehmet Altan, akademisyen Faruk Mercan, gazeteci-yazar

James C. Harrington katılıyor.

- CHP'liler, Bursa Osmangazi metro istasyonu çıkışında saat 12.00'de doğalgaz zammını protesto edecek.

- BUSİAD ve Kalder yöneticileri, "2011 kalite ödülü" finalistlerini açıklayacak.

- Gemport'un 2012 yılı hedefleri, saat 12.00'de düzenlenecek toplantıda açıklanacak.

- İnegöl Mobilya Dekorasyon Fuarı saat 14.00'te açılıyor.

SPOR GÜNDEMİ

-------------------------------------

- Beşiktaş'ta yolların ayrıldığı teknik direktör Carlos Carvalhal, sabah 10.30'da Ümraniye Nevzat Demir Tesislerinde futbolcularla vedalaşacak, akşam da yönetim kurulu tarafından kendisi onuruna bir yemek verilecek.

- Beşiktaş, normal sezonun son haftasında Kardemir Karabükspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına saat 11.00'de yapacağı antrenmanla başlayacak.

- Galatasaray, normal sezonun son maçında Manisaspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına saat 12.00'de yapacağı antrenmanla başlayacak.

- Fenerbahçe günü izinli geçirecek.


03 Nisan 2012 Salı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Portas ve ABD Temsilciler Meclisi üyesi Tom Price ile beraberindeki heyeti, ayrı ayrı kabul edecek. (14.30-16.00-17.00)

Meclis'te MHP, AK Parti, BDP ve CHP grup toplantıları yapılacak. (11.00-11.15-12.30-13.30)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Portas ile bakanlıkta bir araya gelecek. İki bakan, heyetler arası çalışma yemeğinin ardından ortak basın toplantısı yapacak. (13.00-13.30-15.00)

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP'nin 12 Eylül davasına müdahil olma talebine ilişkin olarak mahkemeye başvuruda bulunacak. (11.00)

Darbecilerin yargılanacağı 4 Nisan için provokasyon uyarısı (Özel)

12 Eylül 1980 askeri darbesini gerçekleştirenler yarın Ankara'da hakim karşısına çıkacak. MHP ve ülkücü kuruluşlar davası nedeniyle 11 yıl 11 gün cezaevinde kalan Osman Başer, duruşma öncesi provokasyon uyarısında bulundu. Türkiye'nin dört bir yanından ülkenin mozaiği olan grupların geleceğini hatırlatan Başer, duruşma günü istenmeyen olayların olabileceğini ifade etti. Başer, emniyet güçlerinden gerekli tedbirleri almasını istedi.

Sufiyane, sınırları aştı (Özel)

Ankara'da açılan Sufiyane, tasavvuf ile klasik Türk sanatlarını tek çatı altında buluşturuyor. Yeni açılmasına rağmen ziyaret trafiği yoğun. Ünü sınırları aşan 'Sufiyane'nin ziyaretçileri arasında başkentin tanınmış simaları, bürokrasi kesimi ile iş adamları da var. Birçok insan Sufiyane'den aldığı hediyeleri, yurt dışındaki konuklarına hediye olarak veriyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Şam'da Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile yaptığı görüşmede de Sufiyane'den aldığı Kur'an ayetinin yazıldığı bir tabloyu hediye olarak götürmüştü.

Osmanlı hanedanının son üyesi Neslişah Osmanoğlu'nun cenazesi, Yıldız Hamidiye Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda defnedilecek. Cenaze namazına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katılacak. Arınç, daha sonra Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'nde Osmanoğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulunacak. (13.00/16.00)

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sinema sanatçısı Ekrem Bora için Akatlar Kültür Merkezi'nde tören düzenlenecek. Bora'nın cenazesi, öğle vakti Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. (10.30/13.20)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Eskişehir'de ''2012 Yılı ve Sonrası Beklentileri'' ve ''Eskişehir Ekonomisinin Öncelikleri ve 2023 Hedefleri'' konulu toplantılara katılacak. (10.00-14.00)

Türkiye İstatistik Kurumu, tüketici ve üretici fiyatları istatistiklerini açıklayacak. (10.00)

Gümrük ve Ticaret Müsteşarı Ziya Altunyaldız, MÜSİAD'ın ?Yeni Türk Ticaret Kanunu Uygulama Süreci Nasıl Olacak, İşletmeler Ne Yapmalı?' konulu konferansına katılacak. (10.00)

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik olsuzluk operasyonları ile ilgili belediye başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu zanlılar ilk kez hakim karşısına çıkacak. Dava İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.00)

BBP, elektrik ve doğalgaza yapılan zamların iptali için Danıştay'a başvuracak. Başvurunun ardından BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç bir açıklama yapacak. (11.00)

Euronest Parlamenterler Asamblesi Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başlıyor. Toplantının açılış konuşmasını, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yapacak.

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber