Bakan Eker: 2012 yılı sonuna kadar 2500 tarım danışmanı daha alacağız

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Nisan 2012 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker programda, gıda güvenirliğinden personel alımına, tarım arazilerinin bölünmesinin önlenmesi çalışmalarından toplulaştırmaya kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Bakan Eker, TRT Haber'de Savaş Genç'in sunduğu ?Büyüteç? programına konuk oldu. Bakan Eker programda; gıda güvenliği, yeni personel alımı, tarım arazilerinin bölünmesinin önlenmesi ve toplulaştırma konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Bakan Eker, son sekiz yılda aldıkları tedbirler, uyguladıkları stratejiler ve değiştirdikleri destekleme politikaları ile Türkiye'nin tarımsal hasıla bakımından Avrupa'nın birinci, dünyanın yedinci ülkesi olduğunu ifade etti.

Türkiye'de tarım arazilerinin bölüne bölüne atomize olduğunu ve bu parçalı yapıda verimli üretim yapılamayacağını belirten Bakan Eker, bu sorunun çözümü için çalışma yürüttüklerini, aksi takdirde bu yapıyla, gelecek nesillerin bu ülkede verimli tarımsal üretim yapamayacağını söyledi.

Bakan Eker, parçalanmış olan tarım arazilerini bir araya getirmek için toplulaştırma çalışması yaptıklarını, 2002 yılından bu yana başlattıkları 4 milyon hektar alandaki toplulaştırmanın büyük bir kısmının bittiğini, geriye kalanın da yılsonuna kadar tamamlanacağını dile getirdi.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında gıda konusunda hızlı alarm sistemi bulunduğunu anlatan Bakan Eker, 2011 yılında üzümle ilgili AB'den herhangi bir bildirim almadıklarını söyledi. Bakan Eker, ihraç edilen tüm gıda maddelerini denetime tabi tuttuklarını bildirdi.

?2500 tarım danışmanı daha alacağız?

Bakan Eker, diğer sektörlerde olduğu gibi tarımda da bilgi ve teknolojinin kullanılması gerektiğine inandığını, bunun 7500 mühendis ve veteriner hekimi köylerde görevlendirdiklerini, 2012 yılı sonuna kadar da 2500 tarım danışmanı daha alacaklarını ve bu sayıyı 10 bin çıkacaklarını söyledi.

?Türkiye Buğday Unu İhracatında Dünyada Birinci?

Türkiye'nin 2005 yılından itibaren buğday unu ihracatında dünyada ya birinci ya da ikinci sırada yer aldığını belirten Bakan Eker, ?Türkiye 2011 yılında buğday unu ihracatında dünyada birinci oldu? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber