Terör polisine saldırı tazminatı mahkemeye kaldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2012 10:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Adana'da bölücü terör örgütü yandaşlarının gösterileri sırasında taşla yaralanan polis memurları kendilerine ödenmesi gereken "tazminatı" 5 aydan bu yana alamadı. Emniyet Genel Müdürlüğü, polis memurlarına ödeme yapmamak için önceden yeterli gördüğü "sağlık raporu" nun yanı sıra şimdi mahkeme kararı istiyor.

Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesinde bir terör örgütü yandaşının yakalanması için çalışma yapan Emniyet Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bu sırada saldırıya uğradı. Polis memurları taşlarla yaralandı.

Sağlık raporu ile "tazminat" istemi için Emniyet Genel Müdürlüğüne başvuran bir polis memuru, "Sağlık raporu" ve görev yazısını gönderdi. Bir süre bekleyen polis memuruna Emniyet Genel Müdürlüğü, 5 aydan bu yana ödeme yapmıyor. Gerekçe olarak ise "yakalanan kişinin mahkeme sürecinin beklenmesi" gerektiği ileri sürülüyor.

Emniyetten bir yetkili, terör olaylarında mahkeme kararlarının beklenmesine gerek olmadığını belirterek, işlemin "usulsüz" olduğunu savundu. Terörle mücadele eden polis memurları, saldırıya uğradıklarında aldıkları sağlık raporlarına istinaden "2330 sayılı nakdi tazminat ve aylık bağlanması hakkındaki" kanun kapsamında günlük 612 lira tutarında tazminat alabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber