Öğrencisine tecavüzle suçlanan öğretmenin 22 yıl hapsi istendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2012 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beden eğitimi öğretmeni Y.C.A. hakkında, 17 yaşındaki öğrencisine tecavüz ettiği iddiasıyla 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Y.C.A'nın özel bir kolejde beden eğitimi öğretmenliği yaptığı, mağdur D.A'nın da (17) aynı okulda öğrenci olduğu belirtildi.

Şüpheli ile mağdurun, öğretmen-öğrenci ilişkisi içinde görüşüp konuştukları anlatılan iddianamede, olay tarihinde öğretmenin, mağduru arayarak öğrenci arkadaşlarının kendi evinde olduğunu söylediği ve D.A'yı da evine davet ettiği belirtildi. Bunun üzerine mağdurun da şüphelinin evine gittiği, ancak arkadaşlarını göremediği, şüphelinin ise kısa bir süre önce gittiklerini söylediği anlatılan iddianamede, öğretmenin öğrencisini odasına götürerek ilk önce elle taciz ettiği, ardından da zorla cinsel ilişkiye girdiği iddia edildi.

Mağdurun daha sonra evden kaçarak durumu ailesine anlattığı ve babasının emniyete giderek şüpheliden şikayetçi olduğu belirtilen iddianamede, şüpheli öğretmenin görev yaptığı okulda gözaltına alındığı ve sevk edildiği mahkemece tutuklandığı kaydedildi.

İddianamede, Y.C.A'nın ''Çocuğun nitelikli cinsel istismarı'' suçundan 22 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Şüphelinin yargılanmasına, önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber