Türkiye'nin yerel yöneticileri Bursa'da buluşuyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2012 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul´dan sonra bu yıl ilk kez Bursa´da düzenlenecek 'Kent 2012 Yerel Yönetimler Fuarı', Türkiye genelindeki 3 bin belediyeden yüzlerce yöneticiye ev sahipliği yapacak. ´Yaşanabilir Kentler İçin´ sloganıyla düzenlenen fuarda, şehircilik konusundaki tüm gelişmeler ele alınacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin öncülüğünde, TÜYAP Bursa Fuarcılık, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER), TMMOB Bursa Şubesi ve Bursagaz´ın destekleriyle organize edilen Bursa Kent 2012 Yerel Yönetimler Fuarı´nın tanıtım toplantısı Almira Otel´de yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul´un ardından bu yıl ilk kez Bursa´da organize edilen Bursa Kent 2012 Fuarı'nda şehircilik konusundaki tüm gelişmelerin masaya yatırılacağını ve yerel yönetimlerin ihtiyaçlarına yönelik mal ve hizmet üreten firmaların sektördeki gelişmelerle birlikte fuar çerçevesinde katılımcılarla buluşacağını söyledi. Türkiye genelindeki 3 bin belediyeden ve kamu idaresinden yüzlerce yöneticinin fuar nedeniyle Bursa´ya davet edildiğini belirten Başkan Altepe, "Bu fuarın şehircilik açısından birçok amacı var. Yerel yönetimlerin ihtiyaçlarının karşılanması, tedariklerinin sağlanması yönünde yapılacak çalışmalar-gözlemler var. Kent mobilyaları, park ve bahçe ekipmanları, spor tesisleri ve restorasyon malzemeleri gibi olgular tanıtılmış olacak. Sadece belediye yöneticilerinin değil, kamu ve özel idarelerden tüm kuruluşların katılımı olacak. Yerel yönetimleri ilgilendiren her konunun bulunduğu, özel bir fuar olmuş olacak." dedi.

Fuar çerçevesinde sadece inşaat malzemelerinin sergilenmeyeceğini, özellikle kamu idarelerinden yöneticilere yönelik eğitim programlarının gerçekleştirileceğini söyleyen Başkan Altepe, "Fuar çerçevesinde, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bilgi ve deneyim paylaşımı noktasında ücretsiz eğitim seminerleri de yapacağız. 4 -6 Nisan tarihleri arasında, nüfusu 30 binin üzerinde olan belediyeler kentsel dönüşüm konusunda bilgilendirilecek. Yine 6 -8 Nisan tarihleri arasında birim müdürlerine, belediye yöneticilerine yönelik ayrıca bir bilgilendirme programları düzenlenecek. Her yönüyle verimli bir fuar olmuş olacak." diye konuştu.

TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü de Bursa Kent 2012 Fuarı´na verdiği desteklerden dolayı Başkan Altepe´ye teşekkür etti. Ersözlü, Türkiye genelinden birçok belediyeden başta başkanlar olmak üzere çevre koruma, fen işleri, satın alma, temizlik işleri müdürleri, belediye iştirakleri ve bağlı şirket yetkililerinin fuar için Bursa´ya davet edildiğini belirtti.

Toplantıya Başkan Altepe ve Ersözlü´nün yanı sıra Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nizamettin Kaya, BURTİMDER Başkanı Osman Şahin ve BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş da katıldı.

(CİHAN)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber