Kayıp jinekolog domuz bağıyla infaz edilmiş/ Video

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 04 Nisan 2012 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6 gündür kayıp olan kadın doğum uzmanı ölü bulundu. Domuz bağıyla bağlanıp silahla öldürülen Doç. Bilgin Gürateş'in çek-senet mafyası kurbanı olduğu sanılıyor

Elazığ'daki Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli kadın doğum uzmanı Doç. Dr. Bilgin Gürateş, kaybolduktan 6 gün sonra ölü bulundu. Bekar olan 47 yaşındaki Gürateş'in elleri ve ayaklarının arkadan bağlandığı, boynunda ip olduğu ve kasığından tek kurşunla vurularak öldürüldüğü belirlendi. Elazığ'da çek-senet tahsilatı yapan Recai Y. gözaltına alındı. Recai Y.'nin ifadesi üzerine 6 kişi daha yakalandı. Doç. Dr. Bilgin Gürateş 27 Mart'taki bir ameliyata girmeyince yakınlarına haber verildi.

Gürateş'in yalnız yaşadığı evinin kapısı da açılmadı. Çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarından, Gürateş'in özel otomobilinin, beyaz montlu bir kişi tarafından evinin karşısındaki kuaförün önüne bırakıldığı belirlendi. Otomobili bırakan kişinin evin önünden kendisini bekleyen bir araca bindiği tespit edildi. Polis güvenlik kamerasına yansıyan kişinin kimliğini belirlemeye çalışırken, önceki gece bir ihbar geldi. Temizlik işçileri saat 02.00 sıralarında polisi arayarak Elazığ'a 32 kilometre uzaklıktaki Gümüşkavak Mahallesi çöp döküm alanı yakınında bir ceset olduğunu ihbar etti. Olay yerine giden ekipler bir süredir kayıp olan Bilgin Gürateş'in cesediyle karşılaştı. Gürateş'in vücudunun yarısı toprağa gömülü haldeydi. Elleri ve ayakları arkadan bağlanmış ve boynuna ip geçirilmişti. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan otopside doktor Gürateş'in kasığından tek kurşunla vurulduğu ve kan kaybından öldüğü ortaya çıktı.

KAÇIRILDIĞI GÜN ÖLDÜ

Talihsiz doktorun kaçırıldığı gün öldürüldüğü öğrenildi. Gürateş'in cesedinin yanında bulunan cep telefonu incelemeye alındı. Polis doktorun en son kimlerle görüşme yaptığını araştırıyor. Bilgin Gürateş'in Antalya'da yaşayan ve bar işleten kız kardeşinin yaklaşık 1 milyon lira borcu olduğu, doktorun Elazığ'daki evini ve arabasını satıp, borcun bir kısmını ödemeyi planladığı belirtildi. Polis cinayetle ilgili, Elazığ'da çek-senet tahsilatı yapan Recai Y.'yi gözaltına aldı. Ekipler kasığından tek kurşunla vurulan Gürateş'in namus cinayetine kurban gitmiş olabileceğini de düşünüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber