KPSS'siz iş için 200 bin TL dolandırıldılar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2012 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, Türkiye Elektrik Kurumu'nda (TEİAŞ) işe girmek vaadiyle 17 kişiyi toplam 200 bin lira dolandıran zanlı cezaevine gönderildi.

Adapazarı ilçesinde, 17 kişiyi Türkiye Elektrik Kurumu'nda işe aldıracağı vaadiyle kandırdığı iddia edilen Murat Akkoyun(41) çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Murat Akkoyun'un işe girmek vaadiyle 5 ile 15 bin TL arasında değişen para aldığı kişiler, dolandırıldıklarını anlayınca polise başvurdu. Bunun üzerine harekete geçen Sakarya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Akkoyun'u çalıştığı kurumda gözaltına aldı.

Akkoyun, ilk ifadesinde, bu işi kendisini Ankara'da bir bakanlıkta üst düzey görevli olarak tanıtan Sezer Y'nin teklifi ile yaptığını ifade ederek "Bana KPSS'ye girmeden TEİAŞ'a işçi alabileceğini söyledi. Bende bunun üzerine başvuru yapanlardan para aldım. İşe girmek isteyen vatandaşlardan aldığımız paraların bin lirasını ben alıyor geri kalanını Sezer Y.'ye gönderiyordum. Bende dolandırıldım" dedi.

Emniyetteki ifadesinin ardından adli makamlara sevk edilen Murat Akkoyun çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis şimdi her yerde firarda olan ve kendisini üst düzey bakanlık yöneticisi olarak tanıtan Sezer Y'i arıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber