Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan: Gözaltı ve soruşturma yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2012 10:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, polis ekiplerinin Çanakkale Belediyesi'ndeki aramasıyla ilgili, ''Geçen sene de aynı konuda bize sorular soruldu biz de cevaplarını verdik zaten. Herhalde her kimse bu konuda ısrarcı oldu. Şu anda gözaltı yok, herhangi bir arkadaşımızla ilgili soruşturma yok. Sadece bize sorulan soruların evraklarının alınıp, muhafazası söz konusu'' dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Handan Özyayla ve bazı birim amirleriyle kordon boyunda belediye tarafından yapılan çalışmaları inceleyen Gökhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl mayıs ayında, savcılığın Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ile ilgili birtakım soruları olduğunu hatırlattı.

Su işlerindeki işlemlerle ilgili bir şikayetin söz konusu olduğunu belirten Gökhan, ''Çıkan su saatleri ne oldu? Kontrolleri yapıldı mı'' gibi bazı sorular olmuştu. Bunun ardından, bu yıl, 2 ay önce Sayıştay denetçisi de geldi, denetim yaptı. Geçen yıl yöneltilen sorularla ilgili evrakların ve bilgisayar kayıtlarının alınması için savcılık yazı yazdı. Onun üzerine biz de dün gece 2 yıllık bilgisayar kayıtlarını ve evraklarını verdik. Şu anda herhangi bir şey söz konusu değil'' diye konuştu

Gökhan, soruşturmanın ne aşamada olduğunu bilmediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Sadece evrak istediler, evrakları aldılar. Zaten bu işin gece olmasının sebebi de su işlerinde işlem yaptıran vatandaşların mağdur olmamasıdır. Sağ olsunlar, polisler de o konuda dikkatli olmuşlar. Saat 5'e doğru geldiler ve evrakları aldılar. Herhalde bir inceleme yapacaklar. Geçen sene de aynı konuda bize sorular soruldu ve biz de cevaplarını verdik zaten. Herhalde her kimse bu konuda ısrarcı oldu. Şu anda gözaltı yok, herhangi bir arkadaşımızla ilgili soruşturma yok. Sadece bize sorulan soruların evraklarının alınıp, muhafazası söz konusu.''

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Çanakkale Belediyesi'nin Fevzipaşa Mahallesi'ndeki balık halinin üzerinde bulunan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün birim binasında arama yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber