Polis müdürlerine ağır suçlama

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 06 Nisan 2012 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Cinayete azmettirmekle suçlanan Metro Turizm'in sahibine yardım ettikleri iddiasıyla bir polis başmüfettişi, iki Emniyet Müdürü gözaltında.

İhaleye fesat karıştırmak, borsa spekülasyonu ve cinayete azmettirmekle suçlanan Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'e yönelik yapılan 3. dalga operasyon, polis şeflerine uzandı. İstanbul Organize Şube ekipleri tarafından sabah saatlerinde yapılan operasyonlarda Bursa'da görev yapan Polis Başmüfettişi Hakkı S. Bolu Emniyet Müdür Yardımcısı İlhan G, 2. Sınıf Emniyet Müdürü Gürkan A. Ve Samsun Emniyet Müdürlüğü'nden emekli polis memuru Atilla E. gözaltına alındı. Emniyet Müdürleri bilgi sızdırmak, suça göz yummak ve bazı suçları örtbas etmekle suçlanıyor.

Polis müdürlerine ağır suçlama

Gözaltına alınan Bolu Emniyet Müdür Yardımcısı İlhan G'nin Galip Öztürk'e özel izin vererek şehir içinde yolcu indirme-bindirme yaptırdığı iddia ediliyor. Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk, Bolu otogarında Öz Bolu Turizm'in sahibi Yusuf Bayrak ile sorun yaşadığı için Bolu terminaline otobüslerini sokamadığı, emniyet müdürünün devreye girerek özel izin verdiği öne sürülüyor. Polis müdürü Gürkan A'nın ise Galip Öztürk'ün talimatını verdiği Kuvvet Köseoğlu cinayetinde Bursa'da cinayet büro amiri olduğu öğrenildi. Köseoğlu'nun Galip Öztürk'ün tetikçileri olduğu iddia edilen ?minik? lakaplı Kudret Okumuş ve ?camgöz? lakaplı Dursun Karaçuha tarafından öldürüldüğü belirtiliyor. Emniyet Başmüfettişi Hakkı S'nin Galip Öztürk tarafından yönetildiği iddia edilen suç örgütü ile irtibatlı olduğu, Atilla E'nin ise bilgi sızdırdığı iddia ediliyor.

BÜNYAMİN DEMİRKAN İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber