İntihar etti denilen Albay Çillioğlu'nun ölümüyle ilgili önemli detay

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Nisan 2012 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TAHİR ÖZÇELİK

İntihar etti denilen Albay Çillioğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturmada bilirkişi, "İntihar değil, cinayet. Ölümünden önce darp edildi" dedi

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994'de lojmanında intihar ettiği iddia edilen Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüne ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda olayın "cinayet" olduğu belirtildi. Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekili Özden Doğan tarafından yürütülen soruşturma kapsamında oluşturulan bilirkişi heyeti, elde edilen deliller ve Çillioğlu'nun mezarından çıkarılan kemikler üzerinde yaptığı incelemeyi tamamlayarak raporunu hazırladı. 62 sayfalık raporda, Çillioğlu'nun iddia edildiği gibi intihar etmediği, öldürüldüğünün anlaşıldığı kaydedildi. Çillioğlu'nun ölümünden önce darbedildiği ve öldürüldüğü görüşünü bildiren heyet, raporunun sonuç kısmında, "olayın intihar değil, cinayet" olduğunu yazdı. Heyetin çalışmalarının son bölümünde incelenmesi için Malatya Adliyesi'ne getirilen Çillioğlu'nun mezarından çıkarılan kemikler daha sonra adli emanete alındı.

İNTİHAR NOTU SAHTE

Çillioğlu'nun intihar notu olduğu iddia edilen kağıttaki imzanın da yapılan kriminal inceleme sonunda sahte, yazınında kopya olduğu ortaya çıkmıştı. Öte yandan savcılığın talebi üzerine Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım ile "Bozo" kod adlı Yusuf Geyik hakkında tutuklama kararı çıkarmış, iki ismin kırmızı bültenle aranmasına başlanmıştı.

OĞUL ÇİLLİOĞLU: ŞÜKÜRLER OLSUN

Çilioğlu 'nun oğlu Gökhan Çillioğlu, bilirkişi raporunda olayın cinayet olduğunun belirtilmesine ilişkin "Şükürler olsun ki teşkilata 29 yıl lekesiz, tertemiz hizmet eden babamın hain bir plan sonucu öldürüldüğü ispatlandı. Devletimizin kurumlarının bu konuda yapmış olduğu ciddi çalışmalar sonuç vermiştir. Bu onurlu insanın alnına sürülen leke temizlenmiştir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber