İş kurana 30 bin TL

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 08 Nisan 2012 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOSGEB, yeni iş kurmak isteyenlere verilen hibe desteğini 30 bin TL'ye çıkardı. Ayrıca işini büyütceklere faizsiz 70 bin TL kredi var

önceki habersonraki haberYeni iş kurmak isteyenlere müjde! İş kuracak girişimcilere verilen hibe desteği 27 bin liradan 30 bin liraya çıkartıldı. Bu kapsamda KOSGEB tarafından verilen Girişimcilik Destek Programı'nda önemli değişiklikler yapıldı. İşini kuracak girişimcilere verilen 27 bin TL geri ödemesiz 'Yeni Girişimci Desteği', 30 bin TL'ye yükseltildi. Alınan kararla, girişimcilerin kuracakları işletme için, işletme kuruluş giderleri desteği 3 bin TL, kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği 15 bin TL, işletme giderleri desteği 12 bin TL olmak üzere toplamda 30 bin TL hibe verilecek. KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

KADINA AYRICALIK

"Girişimcilere verdiğimiz hibe desteğini 30 bin TL'ye çıkarttık. Geri ödemeli destek limiti olan 70 bin TL'yle birlikte bu desteğimiz 100 bin TL'ye çıkmıştır. Kadınlar ve özürlüler için bu oranlar yüzde 10 daha fazla uygulanmaktadır. Girişimcilerimizin bu desteğe başvurabilmeleri için eğitim sürecini tamamlamış olmaları ve kabul edilebilir bir iş planı sunmaları gerekmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber