Deniz polisi, Filyos Çayı'na girerek kayıp kişileri arıyor/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2012 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çaycuma İlçesi'nde Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümü çökmesi sonucu kaybolan 14 kişinin arama çalışmalarına deniz polisi de destek veriyor.

Samsun, Sinop ve Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 3 dalgıç suya giderek, 2 dalgıç da zodyak botla sopalar kullanarak kayıp kişileri bulmaya çalışıyor. Görüş mesafesinin olmaması nedeniyle dalış yapamayan dalgıçlar, akıntıyla birlikte suda ilerliyor.

Zonguldak'ta görevli dalgıç polis Ataman Şekerci, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir görgü tanığının olaydan sonra köprünün yaklaşık 250 metre ilerisindeki bölgede minibüsü sürüklenirken gördüğünü belirttiğini, bu doğrultuda arama çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

Suyun debisinin yüksek olmasına karşın bot ve suya girerek arama çalışmasını sürdüreceklerini anlatan Şekerci, şunları kaydetti:

''14 kişilik ekiple kayıpları arıyoruz. Yaklaşık 12 kilometrelik alanda tarama yaptık. Suda görüş mesafesi olmadığından dalamıyoruz. Çay yatağında 10 metreyi bulan çukurlar var. Minibüs buralara girmiş de olabilir.''

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör de çay yatağındaki dolgunun akşam saatlerine kadar bitirilmesinin amaçlandığını belirterek, ''Çay suları yapılan dolgunun bir kısmını geri alıyor. Suyun durgunlaştığı yerlerdeki taramalara ağırlık veriyoruz. Yağmur yağsa da arama çalışmaları devam edecek'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber