Belediyecilikte 'E-Meclis' Dönemi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Nisan 2012 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, "E-Meclis" uygulaması kapsamında meclis üyelerine dağıttıgı ipad'lerle aylık 11 bin kağıtlık israfı önlemeyi hedefliyor.

Meclis toplantısında dağıtılan cihazlarla meclis üyeleri istedikleri bilgilere, online olarak ulaşabilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, kamu kuruluşlarında en büyük sorunun kağıt israfı olduğunu belirterek, uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Birçok alanda tasarruf sağlamak ve çağın şartlarına uygun adım atarak Türkiye'ye örnek olacak bir uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade eden Toçoğlu,

"Büyükşehir Belediyesi olarak bir sistem geliştirdik. Bu sistem sayesinde aylık ortalama 11 bin adet kağıt israfının önüne geçilecek" dedi

IPad uygulamasının meclis üyelerine zaman kazandıracağına dikkati çeken Toçoğlu, iPad'lerin baskı, çoğaltma ve dağıtım giderleri işlemlerinde de uygulanacağını ifade etti.

Meclis üyelerinden iPad'lerini yanlarında taşımalarını rica eden Toçoğlu,

"Geçmiş 4 yıla ait bilgiler bunlara yüklendi. Bu sistem 'E-Belediyecilik' adına,

'E-Meclis' uygulamasına bir geçiştir. Bu uygulamayla bundan sonraki meclislerimizde herhangi bir kağıt evrakı beklemeyin. Bundan sonraki tüm meclislerimizde iPad'ler üzerinden bilgilere ulaşacağız. Her şeyi buradan takip edeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber