10 Nisan 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2012 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 Nisan 2012 Salı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Brunei Darussalam Sultanı Haji Hasansal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah'ı, Ankara'ya gelişinde resmi törenle karşılayacak. İki liderin baş başa görüşmesinin ardında ortak basın toplantısı düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Gül, Brunei Darussalam Sultanı Haji Hassanal Bolkiah onuruna akşam yemek verecek. (10.45-11.00-12.30- 19.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin ziyareti sürüyor. Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Hu Jintao, Çin Ulusal Halk Kongresi Başkanı Wu Bangguo ve Devlet Başkan Yardımcısı Şi Cinping ile ayrı ayrı görüşecek. Türk-Çin iş forumuna da katılacak olan Erdoğan Şanghay'a geçecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak'ta, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın annesi Medine Haberal'ın Merkez Acılık Camisi'ndeki cenaze törenine katılacak. (13.04)

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türk Patent Enstitüsünde KOBİ'lere yönelik Hezarfen Medikal Ankara Projesinin tanıtım toplantısına katılacak. (09.30)

TBMM'de BDP grubu toplanıyor. (12.50)

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Şırnak'tan gelen Uludere Müzik Vadisi Grubu'nu kabul edecek. (14.30)

Polis teşkilatının 167. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Polis Akademisi Anıttepe Yerleşkesi'nde tören düzenlenecek. Akşam da Ankara Rixos Otel'de resepsiyon verilecek. (10.00-19.30)

Jandarma bölgesinde bin 300 kişi kayıp (Özel)

Türkiye'nin toplam nüfusunun yüzde 22'sinin yaşadığı jandarma bölgesinde bin 368 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Jandarma Genel Komutanlığı'nın verilerine göre 2011 yılı sonu itibariyle, jandarma sorumluluk bölgesinde kaybolduğu bildirilen ve İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık İstihbarat Harekat Bilgi Toplama Daire Başkanlığı (KİHBİ) Bilgi Toplama Programı'na kaydedilen 4 bin 220 şahıstan 2 bin 852'si bulunarak ailelerine teslim edildi. Jandarma halen bin 368 şahsı arıyor.

Cezaevinde olaylar yüzde 40 arttı (Özel)

Jandarma, cezaevlerinin iç ve dış güvenliğini 5 yıl içinde Adalet Bakanlığı'na devredecek. Ancak cezaevlerinin güvenliğine ilişkin dikkat çekici istatistik veriler ortaya çıktı. Jandarmanın verilerine göre cezaevlerindeki olaylar yüzde 40 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir, enflasyon ve milli gelir hesaplama yöntemlerini İstanbul'da düzenleyeceği basın toplantısı ile kamuoyuna açıklayacak. (09.30)

Amasya'da askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan er Murat Erdem'in cenazesi, öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde toprağa verilecek.

Moğolistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Punsalmaa Ochirbat, ülkesinin Ankara Büyükelçisi Dagva Tskhilgaan'ın da aralarında bulunduğu bir heyet ile birlikte Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret edecek. (12.30)

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde köprü çökmesi sonucu kaybolanları arama çalışmaları devam ediyor.

Kanser tedavisi görürken hayatını kaybeden senarist ve oyuncu Meral Okay, öğle vakti Bebek Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. (13.20)

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli, zeytin ve zeytinyağı sektöründeki güncel gelişmelerle ilgili İzmir'de basın toplantısı düzenleyecek. (09.30)

Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

BM ve Arap Birliği'nin Özel Temsilcisi Kofi Annan, Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Suriyelilerin yerleştirildikleri kampta incelemelerde bulunacak.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim Moskova'da, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ülkesindeki gelişmeleri değerlendirecek.

SPOR

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinin ilk karşılaşmasında Eskişehirspor ile Medical Park Antalyaspor, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (20.30)

Antalya'da devam eden Avrupa Halter Şampiyonası'nın 2. gününde bayanlarda Fatma Ebru Pekmezci ile Aylin Daşdelen, erkeklerde ise Bünyamin Sezer ve Hurşit Atak podyuma çıkacak. (17.30/20.00)

Bursasspor, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek finalinde Sivasspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürecek.

Voleybol Bayanlar 1. Ligi'nde final serisinin ikinci maçında, Vakıfbank Türk Telekom ile Eczacıbaşı VitrA Ankara'da karşı karşıya gelecek. (20.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber