Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar: Bir yılda 141 bombacı yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2012 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, son bir yıl içinde eylem hazırlığında olan 141 bombacının yakalandığını açıkladı. Kılıçlar, terörle mücadelede kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun ise en üst seviyede olduğunu vurguladı.

Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Polis Akademisi Anıttepe Yerleşkesi'nde tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile eski içişleri bakanları, emniyet genel müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, teşkilatın yasalarla kendisine verilen görevi yine yasaların çizdiği çerçevede yerine getirdiğini söyledi. Personelin insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkeleri doğrultusunda hareket ettiğini vurgulayan Kılıçlar, çalışmalarda vatandaş memnuniyetini dikkate aldıklarını ifade etti.

Terörle mücadelenin kesintisiz devam ettiğini kaydeden Kılıçlar, "Bu mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Milli İstihbarat Teşkilatı ile işbirliği ve koordinasyonumuz en üst seviyededir. Yeni terörle mücadele stratejimiz doğrultusunda teşkilatımızın bölücü terör örgütüne yönelik yürüttüğü başarılı operasyonlarda son bir yılda çok sayıda örgüt mensubuyla birlikte yaklaşık 800 kilogram patlayıcı madde ele geçirilmiş, 141 bombacı yakalanmış, terör örgütünün planladığı ses getirici birçok eylem engellenmiştir. Ayrıca operasyonlarda 19 terörist ölü, 95 yeni katılım örgüt mensubu, kırsala gitme aşamasındayken yakalanmış, 46 eylem aydınlatılmış ve 153 eylem ise engellenmiştir. Yine terörle etkin mücadele kapsamında başta özel hareket birimlerimiz başta olmak üzere personelimizin silah, araç ve gereç teçhizatların modernleşmesine yönelik çalışmalarımız hızla devam etmektedir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber