Milletvekilleri, polis teşkilatının 167. kuruluş yıldönümünü kutladı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2012 16:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilleri, polis teşkilatının 167. kuruluş yıldönümünü kutladı.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplanan Meclis Genel Kurulu'nda, üç milletvekili, polis teşkilatının 167. kuruluş yıldönümü dolayısıyla gündemdışı söz aldı.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Türk polis teşkilatının, 167 yıldır şan ve şerefle kendisine emanet edilen görevi en güzel şekilde yerine getirme gayretinde olduğunu söyledi.

Devletlerin en önemli görevlerinden birinin, vatandaşların can, mal ve namusunu korumak olduğunu anlatan Köksal, Türk milletinin, bu görevi polis teşkilatına emanet ettiğini kaydetti.

Köksal, polislik mesleğinin ne kadar meşakkatliyse o kadar da şerefli olduğuna işaret etti.

Polis teşkilatının, her geçen gün kendini yenileyerek çağın değişen ve gelişen şartlarına uyduğunu belirten Köksal, ''Polis teşkilatı, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve kardeşlik hukuku, vatandaşlar ile ilişkilerde kendisini yenileyip, değiştirmede çok büyük başarılar elde etti, adımlar attı. Polis teşkilatı, vatandaş ile arasında gönül köprüsü kurmuş, bu köprü üzerinden vatandaşla diyaloğa girmiştir. Toplum destekli polislik, adeta vatandaşların sığındığı bir liman, kanun tanımazların da korkulu rüyası olarak görevini sürdürüyor'' diye konuştu.

Köksal, polis teşkilatının, kendisine verilen temel görevleri, hukukun üstünlüğü içinde yürüttüğünü,vatandaşın gönlüne taht kurduğunu söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığını anımsatan Köksal, bu görevin belki de çocuklarına bırakacağı en önemli miras olduğunu dile getirdi.

MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, kanun hakimiyetinin, devlet otoritesinin kurulması gibi bir çok görevi üstlenen polis teşkilatının, 167 yıldır ülkede asayiş ve güvenliği sağladığını anlattı.

Erdem, polisin, bu kutsal görevi, zor şartlar altında yürüttüğünü, ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamak için gerektiğinde canını verdiğini söyledi.

Zor şartlar altında hayatını ortaya koyan polisin, hizmetlerinin karşılığını alamadığını ileri süren Erdem, AK Parti'nin, emniyet teşkilatının özlük haklarını düzelteceği vaadini yerine getirmediğini savundu.

Erdem, kamu personelinin haftada 40 saat çalışırken, polislerin 72 saat çalıştığını, hafta sonu tatillerinin olmadığını, dini, resmi tatillerden yararlanamadığını, fazla çalışmanın karşılığını alamadığını ifade etti.

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, polislerin ek göstergelerinin artırılarak, ikramiye ve maaşlarının günün şartlarına uygun hale getirilmesini istedi. Polislerin, yüksek okul, üniversite mezunu da olsa, master, doktora da yapsa birinci derece kadroya yükselemediğini belirten Işık, bununla ilgili bir çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

Işık, polisin özlük haklarının kötü, uzun çalışma şartları ve geçim sıkıntısının, polisi psikolojik olarak etkilediğini ifade etti.

-''Şehit olmaktan değil, emekli olmaktan korkuyor''-

Gündemdışı konuşmaların ardından yerinden söz alan milletvekilleri de polis teşkilatının kuruluş yıldönümünü kutladı.

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, polise, ''İnsan haklarını tesis et'' denildiğini ancak polise yönelik insan hakları ihlali yapıldığını savundu. Altay, ''Türk polisi şehit olmaktan korkmaz ama emekli olmaktan korkuyor. İktidar, bu konuda bir yol almadı. Öğretmenlere nasıl ödenek veriyorsak, polisimize de 10 Nisan'da bir maaş ikramiyeyi niye çok görüyoruz-'' diye konuştu.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, herkesin, polis teşkilatının kuruluş yıldönümünü kutladığını anımsatarak, ancak kutlamanın, maaş, çalışma şartlarını iyileştirmekten geçtiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, polislere verilen sözlerin yerine getirilmesini talep ederek, bu konuda Hükümet'i göreve çağırdı.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de şehit olan polisleri rahmetle andı, görevleri sırasında yaralananlara da şifa diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber