MEB dinlenme kamplarında görevli personele fazla mesai ücreti ödenecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Nisan 2012 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Genel Müdürlüğünün 03.02.2012 tarihli 1245 sayılı ve ?Okul Aile Dinlenme Kampları? konulu yazıları

?Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görevli personel ve ailelerinin yaz aylarında dinlenmelerini sağlamak amacıyla, valiliklerin uygun gördüğü okul uygulama alanlarında açılacak dinlenme kamplarının tüm iş ve işlemlerinin doğrudan ilgili valiliklerce yürütülmesi hususundaki 01.02.2012 tarihli ve 01172 Makam Onayı ilişikte gönderilmiştir. Uygulamaya esas olmak üzere ek açıklamalara aşağıda yer verilmiştir. Buna yöre:

Okul ve uygulama alanlarında açılacak söz konusu kampların hazırlanması, başvuruların değerlendirilmesi, kamp tarihlerinin tespiti, barınma şartlarının bildirilmesi, araç, gereç ve personel temini ile tahsis işlemleri kamp açılacak illerin milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılacaktır.

Okul ve uygulama alanlarında açılacak dinlenme kamplarına katılmak isteyen öğretmen ve Bakanlığımız mensupları, kamp açılacak okulların bulundukları il millî eğitim müdürlüklerine doğrudan veya ikamet ettikleri il millî eğitim müdürlükleri vasıtasıyla başvuracaklardır. Kontenjan durumuna göre katılmaları uygun görülenlere kampın bulunduğu il milli eğitim müdürlükleri tarafından tahsis yapılacaktır söz konusu tahsislerde özel eğitim sınıfları ve özel eğitim okullarında görev yapan öğretmenlere öncelik tanınacaktır.

Okullardaki kamp dönemleri süresince görev yapacak idareci, Öğretmen ve diğer personel, normal mesai süresi ve günleri dışında hizmet verdikleri için kamp hizmetleri gelirinden karşılanmak suretiyle fazla mesai ücreti alabileceklerdir. Bu hususta, ilgili tahakkuk mevzuatına uygun olarak işlemler okul yönetimleri tarafından sağlanacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber