İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hatalı okul müdürü atamasını yargı iptal etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin 28. maddesinde

"(3) Yöneticilik görevlerinden;
a) Eş, sağlık, öğrenim durumu gibi özürler nedeniyle,
b) (Değişik:RG-9/8/2011-28020) Alan değişikliği, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, güzel sanatlar ve spor liseleri ile bilim ve sanat merkezlerine öğretmen olarak atanmaları nedeniyle,
c) Norm kadro fazlası olması nedeniyle,
d) İl içi ve iller arası yer değiştirmeler nedeniyle
ayrılmış olanlar hariç olmak üzere, kendi istekleri ile ayrılmış olanlar bir yıl geçmeden yeniden yöneticilik görevine atanamazlar."

hükmü yer almaktadır.

Bu hükme göre müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı gibi görevlerde bulunmakta iken kendi isteğiyle bu yöneticilik görevlerinden ayrılmış olanlar, 1 yıl boyunca yeniden "müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı" olamazlar.

Bu açık hükme rağmen Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cacabey İlköğretim Okulunda müdür yardımcısı iken, kendi isteğiyle Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesine kendi isteğiyle öğretmen olarak atanan kişiyi, üzerinden bir yıl geçmeden, Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesine müdür olarak atamıştır.

Bu işlemi aynı okulda görevli bir müdür yardımcısı dava etmiştir. 3 hakimli Yozgat İdare Mahkemesi, yönetmelikteki açık hükmü göstererek, yapılan müdür atama işlemini iptal etmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber