Didim'de elektriksiz yaşam

Didim'de tapularının iptal edilmesi sebebiyle ecrimisil ödeyerek atalarından kalan toprakları üzerinde yaşayan dört aile, bir haftadır elektriksiz olarak yaşamaya çalışıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Didim merkez Fevzi Paşa Mahallesi Koca Harıp Caddesi üzerinde yaşayan ve Öztürk soyundan gelen dört aile, bir haftadır elektriksiz şekilde yaşamını sürdürüyor. Tapularının iptal edilmesiyle ecrimisil ödeyerek atalarından kalan toprakları üzerinde yaşayan aile fertleri, tapu sorunu yüzünden kesilen elektriklerinin yeniden bağlanması için yardım bekliyor.

Yaşadığı sorunu dile getiren Hüseyin Öztürk (53), hangi kapıyı çaldıysa çözüm bulamamaktan şikayetçi. Öztürk; doğma büyüme Didimli olduğunu ve şuanda Kocaharıp mevkisinde yaşamını sürdürdüğünü yerin atalarından kendisine miras kaldığını söyledi. Kardeşleri ve akrabalarının yaşadığı evlere elektriği Yeni Meltem Sitesi'nden aldıklarını ve sayaç taktırarak borçlarını da ödediklerini belirten Öztürk, "Daha önce elektriğimizi Meltem Sahil Sitesi'nde bağlı olarak alıyorduk. Site yönetimi kendi aralarında karar alarak elektriğimizi kesti. Elektriksiz kaldık. Yetkililere başvurdum ancak 'Sizin yerleriniz ecrimisilli. Elektrik verilemez' dendi. Yeni bir kanun çıktığı için bize yardımcı olamayacaklarını söylediler. Bizim ihtiyaçlarımız var. Karanlıkta kaldık. Yakında okullar başlayacak. Çocuklarımız nasıl ders çalışacak; evimize aldığımız sebze meyve bozuluyor kokuyor" dedi.

Yetkililere yardım çağrısında bulunan Öztürk, elektriklerinin bir an evvel bağlanmasını ve açılmasını isteyerek, "Yalvarıyoruz, rica ediyoruz. Bizi bu karanlıktan kurtarsınlar" diye konuştu.

YATALAK ANNE SORUNU

Yatalak annesinin olduğunu ve kardeşinin iki çocuğunun ilköğretime devam ettiğine dikkat çeken Öztürk, sözkonusu bölgedeki dört ayrı evde toplam 13 kişinin yaşadığı ifade etti. Elektrik sıkıntısı yüzünden bir yakının evini terk ederek başka yerde yaşamaya başladığı açıklayan Öztürk, kendisi ve diğer hane sakinlerinin gidecek başka yeri olmadığı sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber