YÖK'ün derdi başörtüsü ve sakal

Haber Giriş : 05 Eylül 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelere yazı gönderen YÖK, başörtülü öğrencilerin yanısıra sakallı öğrencilerin de yeni eğitim öğretim yılında kayıtlarının yapılmamasını istedi. Adaylar kayıt yaptırırken bile başörtülü ve sakallı olamayacak.

Yeni eğitim öğretim yılı için üniversitelerde kayıtlar bugün başlıyor. Üniversitelere bir yazı gönderen YÖK, başörtülü öğrencilerin yanısıra bu sene sakallı öğrencilerin de okullara kaydının yapılmamasını istedi. Üniversitelere kayıt olacak öğrencilerden istenen fotoğrafların son altı ay içinde içinde önden çekilmiş başı ve boynu açık bırakacak şekilde olması isteniyor. Kayıt yaptıracak kız öğrencilerin başlarının açık olmasının zorunlu olmasının yanında erkek öğrenciler için de sakalsız fotoğraf zorunluluğu getirildi. AİHM'in üniversite okuyan öğrencilerin sakalsız olmasının istenebileceğine yönelik kararının ardından üniversiteler bu yıl sakalsız fotoğraf zorunluluğunu getirdi. Ankara Üniversitesi tarafından yapılan kayıt duyurusunda öğrencilerin başı açık ve sakalsız olması şartı belirtilirken, İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan duyuruda sakalsız olma şartına değinilmedi.

Marmara Üniversitesi'nden sert uyarı

Marmara Üniversitesi kayıt yaptıracak öğrencileri başörtülü olmamaları konusunda sert dille uyardı. Duyuruda kayıt yaptıracak öğrencilerin başları açık ve sakalsız olması zorunluluğunu hatırlatırken "Aday kayıt sırasında bu görünümde olmalıdır. Yükseköğretim öğrencileri, kılık kıyafet ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorundadırlar" ifadelerine de yer verilmesi dikkat çekici bulundu.

Kayıtta istenenler

Üniversitelere kayıtlar bugün başlıyor. Kayıt için adayların bizzat başvurması gerekiyor. Postayla kayıt yapılmayacak. Anadolu Üniversitesi merkezi Açıköğretim programlarını kazanan adayların, kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne başvurmaları gerekiyor. Adaylardan kayıt için şu belgeler isteniyor: l ÖSYS sonuç belgesi. l Diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi l Nüfus cüzdanının onaylı örneği. l İkametgahı ile ilgili beyanı. l Askerlik durum belgesi. l 12 adet 4,5cm x 6cm boyutunda fotoğraf (Fotoğraflar son 6 ay içinde, önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olacak). l Katkı payıbelgesi l Üniversitenin istediği belgeler

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber