Avukatlar 'cübbeli eyleme' hazırlanıyorlar

Haber Giriş : 05 Eylül 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YARGI kurumlarının kadrolaşma uyarılarıyla kapanan adli yıl, binlerce avukatın eylemiyle açılacak. Avukatlar, yargının hızlanmasını, altyapı sorunlarının giderilmesini, kadrolaşmanın engellenmesini istiyor.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu ve 60 ilin baro başkanı, yeni adli yılın açılış toplantısını en geniş katılımla Ankara'da yapılmasına karar verdi. Binlerce avukat, bulundukları ilden otobüslerle hareket edecek ve yarın saat 14.00'te Anıtkabir'de buluşacak.

Anıtkabir'e cübbeleriyle gidecek olan avukatlar 'Eksiksiz demokrasi, hukuk devleti, bağımsız yargı ve bağımsız savunma' talepleriyle yürüyüş yapacak.

Avukatlar, daha sonra Anatolia Gösteri Merkezi'nde 'Hedef, eksiksiz demokrasi, gerçek hukuk devleti, bağımsız yargı ve savunma' başlıklı toplantıda buluşacak.

Türkiye'nin en büyük barosu olan İstanbul Barosu, Ankara'daki eylemin devamı olarak ildeki tüm adliyelerde 'alkışlı eylem' kararı aldı. 7 Eylül'den itibaren eylül ayı boyunca saat 11.00'de tüm adliyelerde, duruşma salonu dışındaki yerlerde avukatların alkış sesi yükselecek. 'Yargı reformu için Ankara'ya yürüyoruz' diyen stajyer ve genç avukatlar da başkente gelecekler.

5 bin avukat Anıtkabir'de

Avukatlar, Türkiye'de biriken hukuk sorunlarının daha sistemli bir şekilde dile getirilmesi gerektiğini savunuyor. Yarın Anıtkabir'de yapılacak olan yürüyüşe 5 bin avukatın katılması bekleniyor.

Böyle bir yürüyüşün yapılmasındaki ana amacın sorunlara dikkat çekmek olduğu görüşünü savunan avukatlar, özellikle hükümeti yargı konusunda daha duyarlı olmaya davet edecekler.

Bunun bir sokak gösterisi olarak algılanmasından rahatsızlık duyduklarını dile getiren avukatlar, kendilerinin Türkiye'deki istikrarın, güvenliğin ve hukukun teminatı olduğunu belirtiyorlar.

Herkesin hukuka ihtiyacı olduğunu hatırlatan avukatlar, sorun yaratmaktan ziyade çözüm aradıklarına işaret ediyorlar.

Avukatların yanı sıra Yargıtay Başkanı Osman Arslan da önemli açıklamalarda bulunacak. Adli tatil öncesi Hakimler ve Savcılar Kanunu sert bir dille eleştiren Yargıtay Başkanı Arslan'ın, son dönemde yargıda yaşanan gelişmeleri değerlendireceği öğrenildi.

h.o.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber