İlkadım'da şiir dolu geceler

Sanata ve şiire gönül veren insanları 2.haftada bir İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi'nde buluşturan "Şiir Akşamları" etkinliği devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2013 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlkadım'da şiir dolu geceler

Sanata ve şiire gönül veren insanları 2. haftada bir İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi'nde buluşturan "Şiir Akşamları" etkinliği devam ediyor.

Samsun'da yaşayan birçok sayıda şair ve halk ozanın katıldığı Şiir Akşamları'nın 6.sı Attila İlhan'a ithafen gerçekleştirildi. 150 yıllık tarihi mazisiyle şair, şiir sever, halk ozanlarına ev sahipliği yapan Acem Tekkesi'nde sanatçılar kendi eserlerini seslendirdi. Çok sayıda şair ve şiir severin katıldığı programa İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Belediye Meclis üyesi Bahri Çakır, Doç. Dr Mustafa Kırcı, Başkan Yardımcısı Ahmet Seven eşlik etti. Şiirlerin dile geldiği gecede Belediye hizmetlerini şiirleştirdiği "Meydan Sizin Çoş Başkanım" adlı şiiri okuyan İlkadım Belediye Meclis Üyesi Bahri Çakır, şiir severlerden büyük

alkış topladı. Okuduğu şiiri Başkan Demirtaş'a hediye eden Meclis Üyesi Bahri Çakır, "İnsanları sanata ve şiire yönlendirmek için adına bu geceyi gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve bizleri toplum içinde mikrofona alıştırarak, kültürel ve sosyal etkinliklerle bir arada olmamızı vesile olan Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Başkan Demirtaş ise yaptığı konuşmada, kültürün yozlaştırılmadan sahip çıkılması yönündeki her faaliyeti sürekli destekleyeceklerini vurguladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Özgür Beder'in okuduğu "Memleketim" adlı şiir, Başkan Demirtaş ve dinleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber