Cizre'de vergi haftası etkinlikleri

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 24. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında kent genelinde en çok vergi ödeyen iş adamları plaketle ödüllendirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2013 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cizre'de vergi haftası etkinlikleri

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 24. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında kent genelinde en çok vergi ödeyen iş adamları plaketle ödüllendirildi.

Cizre'de farklı etkinliklerle kutlanmakta olan 24. Vergi Haftası Kutlamaları kapsamında düzenlenen yemekte Şırnak ve Cizre genelinde en çok vergi veren iş adamlarına teşekkür plaketi verildi. Törene, Kaymakam Şenol Koca, Şırnak Defterdarı Murtaza Kamar, Cizre Vergi Dairesi Müdürü Seyfettin Şimşek, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Elçi, iş adamları ve vergi dairesi çalışanları katıldı. Şırnak İl Defterdarı Murtaza Kamar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan 2012 yılı istatistiklerinde genel bütçe ve vergi gelirleri içinde Şırnak'ın vergi tahsilatında 2012 yılındaki tahsilat artış oranında 2011 yılındaki artış oranına yüzde 44,75 arttırdığını, Şırnak'ın

81 il içinde birinci olduğunu söyledi. Vergi tahsilatının gerçekleşmesindeki temel unsurun verginin tahakkuk ettirilmesi olduğunu ifade eden Kamar, "Bu aşamada da 2012 yılının artış oranımızı bir önceki yıla göre yüzde 35,11 arttırarak Türkiye'de birinci olduk. Bu başarımızın elde edilmesinde emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ederken, Şırnak halkımız ve özellikle bu başarının gerçekleşmesine vesile olan tüm vergi mükelleflerimize şükranlarımızı sunarım" dedi.

Şırnak genelinde en çok vergi ödeyen Yüksel Dış Ticaret olurken, iç ve dış ticarette Kadooğlu Grup Şırnak genelinde 4., Cizre genelinde ise 2. oldu. Gelir vergisinde müteahhit Fahrettin Aşkın, Şırnak geneli 5. olurken, Cizre genelinde ise 1. oldu.

Vergi rekortmenlerine plaketlerini Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Şırnak İl Defterdarı Murtaza Kamar ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Adnan Elçi tarafından verildi. Tören vergi rekortmenlerine plaketlerin verilmesiyle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber