İstanbul'da DHKP-C'ye şafak baskını: 12 gözaltı

Adreslerde uzun süren aramalar yapılırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2013 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da DHKP-C'ye şafak baskını: 12 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'ne baplı ekipler, sabahın erken saatlerinde Özel Harekat ekiplerini desteği ile DHKP-C terör örgütüne yönelik çok sayıda adrese operasyon düzenledi. Operasyon sırasında girilen adreslerde uzun süren aramalar yapılırken, çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

Kısa bir süre önce gerçekleştirilen DHKP-C operasyonunun ardından Terörle Mücadele ekipleri yine sabahın erken saatlerinde DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyon İstanbul'un farklı ilçelerinde aynı anda gerçekleşti. Operasyon sırasında Özel Harekat ekipleri ve helikopterden de destek alındı. Okmeydanı'nda girilen Haklar ve Özgürlükler Derneği'nin bulunduğu adrese ayrıca çok sayıda Çevik Kuvvet Ekibi sevk edildi. Sokak yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Dernekte bulunanlar içerden sloganlar atarken, polisten tarafından toparlanan deliller bir kamyonete yüklendi. Gözaltına alınanlar ise Adli Tıp Kurumu'ndaki sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

"12 kişi gözaltına alındı"

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, katıldığı bir cenaze sonrası İHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Çapkın, sabah saatlerinde DHKP-C terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin olarak, “Gerektiğinde operasyonlar yapılıyor. Gerekmeden durdur yere operasyon yapılmaz. Bugünkü operasyon da böyle bir operasyon. 12 kişi alındı 2 silah yakalandı. Bir terör örgütü ile ilgili operasyondu. Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber