8 bin 934 adet Şer'iye Sicil defteri devredildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2005 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Osmanlı'dan günümüze intikal eden ve 15. yüzyılın ilk çeyreğinden başlayarak, 20. yüzyılın ilk çeyreğine kadar uzanan geniş bir zaman dilimini kapsayan Şer'iye Sicillerini Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'ne devretti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk tarihinin yaklaşık 470 yıllık iktisadi, siyasi ve hukuki hayatı hakkında önemli bilgiler içeren ve 1991 yılında bulundukları müze ve kütüphanelerden getirilerek mikrofonileri alınan sicillerin Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nce araştırmacıların hizmetine sunulacağı belirtildi. Osmanlı dönemine ait önemli arşiv belgeleri niteliğinde olan bu sicillerin devredilmesinde, hizmetin tek elden yürütülmesi ve araştırmacılara daha hızlı ve kolay hizmetin sunulmasının amaçlandığı kaydedildi.

Kültür Bakanlığı bu amaç doğrultusunda koleksiyonunda yer alan 8 bin 934 adet Şer'iye Sicil defterine geçen hafta içerisinde Milli Kütüphane Yunus Emre Salonu'nda düzenlenen devir-teslim töreniyle Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'ne devretti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber