Kamyon şoförleri Sumo Güreşi yaptı

KAYSERİ Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kamyon şoförleri obeziteye karşı sağlıklı beslenme konusunda da bilgilendirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Temmuz 2013 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamyon şoförleri Sumo Güreşi yaptı

Kamyon şoförleri, sumo güreşi yapıp, langırt oynayarak stres attı. Uzman Diyetisyen Ülker Özarslan Bilgin ise kamyon şoförlerinin yüzde 70'inde yağ oranının fazla olduğunu bunun da sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini söyledi.

Lastik üreticisi Brisa'nın 25'inci kuruluş yıl dönümünde 'Yola Sağlam Çık' adı verilen 20 Mayıs'ta Tekirdağ'da başlayan ve 63 gün boyunca 45'den fazla noktanın ziyaret edileceği sosyal sorumluluk projesi Kayseri'de sürdürüldü. Kayseri OSB'de özel olarak donatılmış TIR'da kamyon şoförleri konuk edildi. Proje Müdürü Engin Mutuş, sosyal sorumluluk projesinin 17 Haziran'da İstanbul Esenler Otogarı'nda sona ereceğini, proje kapsamında şoförlere sağlıklı beslenmeden fiziksel egzersizlere kadar birçok farklı konuda uzmanlar aracılığıyla bilgiler verdiklerini söyledi. Mutuş, şöyle dedi:

"Lassa olarak 'Yola Sağlam Çık' sloganıyla hayata geçirdiğimiz projede amacımız uzun yol şoförlerinin sağlıkla ve güvenle trafiğe çıkmalarını sağlamak. Bu kapsamda Türkiye'yi karış karış geziyor ve şoförlerimizle buluşuyoruz. Aynı zamanda spor uzmanları nezaretinde gerçekleştirilen bazı sosyal aktivitelerle de onların stres atmalarını sağlıyoruz."

"UZUN YOL ŞOFÖRLERİNDE YAĞ TEHLİKESİ"

Lassa 'Yola Sağlam Çık Projesi'nde görev alan Uzman Diyetisyen Ülker Özarslan Bilgin ise, sürücülerin vücut kitle endeksini hesapladıklarını ve bu çerçevede sürücülere sağlık uyarılarında bulunduklarını söyledi. Şoförlere 'Doğru beslen, hep zinde ol' uyarısında bulunduklarını bildiren Bilgin, şöyle konuştu:

"İki aylık bir süreçte elde ettiğimiz verilere göre uzun yol şoförlerinde yağ oranları bir hayli fazla. Hareketsizlik ve sağlıksız beslenme nedeniyle ciddi bir obezite tehlikesi ile karşı karşıyayız. Oran yüzde 70'ler civarında. Bu da kalp, şeker, böbrek gibi bazı hastalıklarını tetikliyor. Ne yazık ki şoförlerimiz kamyonlarına verdiği önemi kendilerine vermiyor."

SÜRÜCÜLERE "ÖĞÜN ATLAMAYIN" UYARISI

Öğün atlanması halinde kan şekerinin düşeceğini ve bu nedenle kaza riskinin de artacağını vurgulayan Bilgin, şunları söyledi:

"Sürücülerimiz öğün atlatmamalı. Eğer atlatırlarsa, kan şekerleri düşer. Kan şekerinin düşmesi ve ağır yiyeceklerin yarattığı hazımsızlık, sıvı kaybı, uyku hali ve baş ağrısına yol açar. Kaza riski artar. Yapmaları gereken; öğünlerdeki miktarları azaltmak, ara öğünlerle bunu desteklemek. Bunun yanında yağ, tuz ve şeker tüketimini de bir hayli fazla olduğu görülüyor. Oysa bu ürünlerin tüketimi de yüzde 80 civarında azaltılmalıdır."

Sürücüler, daha sonra tavla, langırt ve sumo güreşi gibi eğlenceli aktivitelere katıldı. Özellikle sumo güreşi yapan kamyon şoförleri ilgi gördü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber