Öldürülen PTT veznedarına son yemek katilden

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2006 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAYSERİ'de PTT Şubesi'nde veznedar olarak görev yapan 50 yaşındaki Yusuf Pırtıcı'yı bıçaklayarak öldüren, eski posta baş dağıtıcısı 48 yaşındaki Celal Yıldırım'ın arkadaşına önce yemek ısmarladığı, sonra da bıçaklayıp öldürdüğü ortaya çıktı. Suçunu itiraf eden Yıldırım'ın kasadan aldığı parayla otomobil, bir cep telefonu aldığı, parmak izinin bulunduğu telefon ahizesini de yanında götürerek, yaktığı belirlendi.

Kayseri'de, Fevziçakmak Mahallesi'ndeki, telefon faturaları, SSK emekli maaşları, internet kullanım ücreti, havale gibi tüm işlemlerinin yapıldığı PTT Şubesi'nde 20 Nisan'da, izinli olan arkadaşının yerine baktığı günde, kasasının başında önce kafasına sert bir cisimle vurulduktan sonra bıçakla öldürülen veznedar Yusfu Pırtıcı'nın cinayeti aydınlatıldı. Yusuf Pırtıcı'nın katil zanlısı, arkadaşı olan eski posta baş dağıtıcısı Celal Yıldırım çıktı. Suçunu itiraf eden Celal Yıldırım'ın kasadan 16 bin YTL aldığı, parayı birlikte yaşadığı 32 yaşındaki B.U. ve kardeşi Z.U. ile harcadığı belirlendi.

ÖNCE YEMEK ISMARLADI

Yapılan soruşturma sonunda cinayet şöyle meydana geldi: Kayseri PTT Baş Müdürlüğünden önce Adana, daha sonra Ankara'ya sürülen ve Ankara'da çeşitli idari suçlardan dolayı görevine son verilen Celal Yıldırım, 20 Nisan'da öğle tatili sırasında Yusuf Pırtıcı'nın yanına geldi. Daha önce veznedar Pırtıcı'dan 70 YTL borç alan Yıldırım'ın borcunu ödemeyediği için üzgün olduğunu, ancak kısa sürede ödeyeceğini belirterek yemek ısmarlamak istedi. Teklifi kabul eden ölen Pırtıcı ile katili Yıldırım, bir lokantada yemek yedi. Yıldırım burada 5-6 şişe de bira içti. PTT Şubesi'ni saat 17.30'da kapatan Pırtıcı, hesapları ve paraları kontol ettiği sırada eski arkadaşı Celal Yıldırım yine geldi. Pırtıcı ile bir süre yanındaki sandalyeye oturarak sohbet eden Yıldırım, binada kimse kalmayınca önce, arkadaşının kafasına taşla vurdu, ardından arkasına geçerek bıçağı önden göğüs kısmına 6 kez sapladı. Yıldırım, daha sonra kasada bulunan 16 bin YTL'yi ve parmak izinin kaldığı telefon ahizesini sökerek kaçtı.

OTOMOBİL ALDI

PTT Şubesi'nden çıkan Celal Yıldırım, önce Kayseri'nin Hisarcık Beldesi'ne gitti. Burada boş bir yerde 6-7 şişe bira daha içen Yıldırım, PTT şubesinde eli değdiği için yanına aldığı telefon ahizesini de burada yaktı. Kısmen yanan ahizeyi, daha sonra suya attı. Eski posta dağıtıcı daha sonra, Develi İlçesi'nde 6 bin YTL'ye otomobil ve cep telefonu aldı. Yıldırım karısından boşandığı için birlikte yaşadığı B.U. ve B.U'nun kızkardeşi Z.U'yu almak için Ankara'ya gitti. Paranın yarısını da burada harcadı. Polisin sıkı takibi sonucu Kayseri'ye gelişleri sırasında yakalanan arkadaş katili ve geçmiş yerel seçimler sırasında Develi'nin Şıhlı Beldesi'nden DYP'den belediye başkan aday adayı olan Celal Yıldırım, çıkarıldığı mahkemede de suçunu itiraf ederek tutuklandı. Birlikte yaşadığı kadın ile onun kardeşi ise salıverildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber