Yer değiştirmede 5 yıl şartı çok ağır

Zorunlu yer değiştirmeye tabi olmayan personelin yani eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışında kalan personelinin yer değişikliği işlemleri 12.10.2013 tarih ve 28793 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında çıkardığı yönetmelikle yapılmaktadır. Bu yönetmelige göre eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışında kalan personelinin yer değişikliklerinde il içi 3 yıl, il dışı için 5 yıl şartı getirilmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Aralık 2013 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yer değiştirmede 5 yıl şartı çok ağır

Zorunlu yer değiştirmeye tabi olmayan personelin yani eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışında kalan personelinin yer değişikliği işlemleri 12.10.2013 tarih ve 28793 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğinin 30, 32 ve 33. maddesine göre yapılmaktadır.

Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışında kalan personelinin Yer Değişikliği işlemleri ile ilgili degerlendirmemiz için tıklayınız.

Yönetmeliğin;

"İl içi isteğe bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 32. maddesindeki;"(1) Bölge hizmetine bağlı yer değiştirme yükümlülüğü bulunanlar hariç, bu Yönetmelik kapsamında bulunan personelden bulundukları kurumda 31 Mayıs tarihi itibarıyla kesintisiz en az üç yıl görev yapanlar, yer değiştirmek üzere başvuruda bulunabilirler." hükümlerine göre eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışında kalan personelden 30 Haziran tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az beş yıl görev yapanlar, iller arası yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

"İller arası isteğe bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 33. maddesindeki; "(1) Bölge hizmetine bağlı yer değiştirme yükümlülüğü bulunanlar hariç, bu Yönetmelik kapsamında bulunan personelden bulundukları ilde Bakanlık teşkilatı kadrolarında 30 Haziran tarihi itibarıyla en az beş yıl görev yapanlar, iller arasında, yer değiştirmek üzere başvuruda bulunabilirler." hükümlerine göre eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışında kalan personelden 30 Haziran tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az beş yıl görev yapanlar, iller arası yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

Fakat aynı durum öğretmenler açısından farklıdır.

Çünkü; 06.05.2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "İl içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 26. maddesi 1. ve 2. fıkrasında "(1) Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar, bu yükümlülüğünü tamamlayanlar ya da muaf tutulanlar ile sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlardan bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıl süreyle çalışan öğretmenler il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

(2) Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar, bu yükümlülüğünü tamamlayanlar ya da muaf olan öğretmenlerden bulundukları ilde en az üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilirler." hükümlerine göre öğretmenlerden bulundukları il ve ilçede en az 3 yıl görev yapanlar, il içi ve iller arası yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

Öğretmenlere il içi ve iller arası yer değiştirmede 3 yıl şartı aranırken eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışında kalan personelden iller arası yer değiştirmede beş yıl şartı aranması hakkaniyetle bağdaşmamaktadır.

Bu nedenle; Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğine göre il dışı yer değişikliği işlemlerinin Haziran ayında Bakanlıkça il içi yer değişikliği işlemlerinin Mayıs ayında valilikçe yapılacağından iller arası yer değiştirmede beş yıl şartının üç yıla indirilmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber