Öğretmenler, normlarına sahip çıkmalı

Öğretmenlerimizin öncelikle bulunduğu okuldaki alanında ders yükünün nasıl hesaplanacağını bilmesi gerekmektedir. Bunun için bu haberimizde yer alan dosyaların titizlikle incelenmesi gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Eylül 2014 00:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenler, normlarına sahip çıkmalı

18.06.2014 Tarihli ve 29034 Sayılı Resmi Gazete'de Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Norm Kadrolara İlişkin Yönetmeliğin "Norm kadro sayıları değişen eğitim kurumları" başlıklı 26. maddesi 1. fıkrasındaki; "(1) Eğitim kurumlarının norm kadro sayılarının bu Yönetmelikte belirlenen norm kadro kriterleri çerçevesinde değişmesi halinde, değişikliğe konu olan eğitim kuramlarının norm kadro sayıları Bakanlığın uygun gördüğü tarihlerde yeniden belirlenir." hükümlerine istinaden,

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 24/09/2014 tarih ve 4176207 sayılı yazıları ile, 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılına esas olmak üzere eğitim kurumlarının norm kadrolarının güncellenmesine ilişkin iş ve işlemlerinin 29 Eylül-28 Ekim tarihleri arasında yapılması planlandığından MEBBiS veri tabanındaki Norm Kadro Modülü egitim kurumu müdürlüklerince işlem yapılmak üzere 29 Eylül 2014 tarihinde ilin Mebbis yöneticilerine yetki verilerek açılacağını egitim kurumu yöneticilerinin Norm Kadro Modülüne girecekleri alanlar bazındaki ders yükleri, şube sayıları vb. bilgilerin en geç; 26 Eylül 2014 tarihine kadar egitim kurumunda çalışan ögretmenlere duyurmaları gerektiği yetkililere bildirilmiştir.

MEB Norm Kadro Yönetmeliği Resmi Gazete'de

Bakanlıgın bu yazısında göze çarpan konu "Egitim kurumu yöneticilerinin Norm Kadro Modülüne girecekleri alanlar bazındaki ders yükleri, şube sayıları vb. bilgilerin en geç; 25 Haziran 2014 tarihine kadar egitim kurumunda çalışan ögretmenlere duyurmaları" zorunlulugudur. Bu sayede öğretmen normu ile ilgili normlar belirlenmeden bilgi sahibi olacak ve hatalı belirlenen normların önüne geçilmiş olacaktır.

Norm kadro güncelleme işlemleri başlıyor

Öğretmenlerin yapması gerekenler nelerdir?

Öğretmenlerimizin öncelikle bulunduğu okuldaki alanında ders yükünün nasıl hesaplanacağını bilmesi gerekmektedir. Bunun için aşağıda yer verdiğimiz dosyaların titizlikle incelenmesi gerekmektedir.

Yukarıda yer verdiğimiz resmi yazıya göre okul yetkililerinin 26 Eylül 2014 tarihinde okuldaki ders yükleri ve alanın norm kadro sayısını öğretmene tebliğ etmesi gerekmektedir. Okul yetkililerimizin eski mevzuat bilgileri ile değil de değişen yeni yönetmelik hükümlerine göre alanların norm kadrolarını belirlemeleri ve haksız yere norm fazlası öğretmen meydana getirilmemesi için aşağıda yer verdiğimiz dosyaları titizlikle incelemesi gerekmektedir.

Örnegin artık Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmenleri norm kadrosunda artık 15 saat ders yüküne ve Atölye ve Laboratuvar Dersleri Öğretmenleri norm kadrosunda artık 20 saat ders yüküne norm almak çok zordur sadece bölge normundan artık derslere norm alınabilmekte buda bir sonraki norm güncellenmesinde bölge normunun başka bir okula gitmesine neden olmaktadır. konunun daha net anlaşılması için "Norm kadroda bölge normu nasıl hesaplanır?" dosyamızın incelenmesi gerekmektedir.

Öğretmenlerimizin bu tebliğ edilen evrakın bir fotokopisini alması yerinde olacaktır. Belirlenen bu normlar ise 29 Eylül-28 Ekim tarihleri arasında norm kadro modülüne girilecektir.

Biz ise 2014 yılında Norm Kadrolara İlişkin Yönetmeliğin değişmesi dolayısıyla Norm kadroların belirlenmesinde dikkat edilecek hususlarla ilgili haberlerimizi güncelleştirerek yeniden yayımlıyoruz. Linklerde yer alan haberlerimize yapılan eski tarihli yorumları dikkate almayınız.

Norm kadroların belirlenmesinde dikkat edilecek hususlarla ilgili haberlerimiz için aşağıdaki linkleri tıklayabilirsiniz.

İstifa eden yada normu düşen yöneticinin durumu, okuldaki öğretmeni norm kadro fazlası yapar mı? Norm kadroda ders yükü nedir, nasıl hesaplanır? Norm kadroları Bakanlıkça belirlenecek eğitim kurumları hangileridir? Norm kadroda bölge normu nasıl hesaplanır? Teknoloji ve tasarım öğretmeni norm kadrosu nasıl belirlenir? Rehberlik alan öğretmeni norm kadroları nasıl belirlenir? Özel eğitim öğretmeni norm kadroları nasıl belirlenir? Norm kadro fazlası öğretmenler hakkındaki son durum nedir? Okul Öncesi Öğretmeni norm kadroları nasıl belirlenir? Sınıf öğretmeni norm kadroları nasıl belirlenir? Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmenleri norm kadrosu nasıl belirlenir? Trafik ve İlk Yardım hangi dersin norm kadro ders yüküne dahil edilir? Norm kadrosu fazlası öğretmenlerin tespitine ilişkin Danıştay'ın kararı Sınıf öğretmenlerinden hangisi norm kadro fazlası olur? İsteğe göre norm kadro fazlası belirlenemeyeceğine dair Gaziantep İd. Mah. Kararı Norm kadroların tespitinde sorumluluk kimlere aittir? Hizmet puanı aynı olan öğretmenlerden hangisi norm kadro fazlası olacaktır? Norm kadro fazlası olanlar nasıl belirlenir? İlköğretimde sınıftaki öğrenci sayıları ne kadar olabilir?

Mesleki ve Teknik Eğitim Alanlarında Norm Kadro Nasıl Belirlenir Konularındaki Haberlerimiz;

Sağlık meslek liseleri için işletmelerde mesleki eğitimde işyeri sorununa çözüm Atölye ve Laboratuvar Dersleri Öğretmeni norm kadrosu nasıl belirlenir? Meslek liselerinde öğrenci grup sayıları nasıl belirlenir? Bölüm şefi egzersizi ders yüküne dahildir Mesleki Gelişim dersi artık uygulamalı ders degil Mesleki Gelişim dersi norm kadroya nasıl yansıtılır? İşletmelerde mesleki eğitim ders yükü norm kadroya nasıl yansıtılır? Çıraklıkta işletmelerde mesleki eğitim ders yükü norm kadroya nasıl yansıtılır? MEB koordinatörlük ders yükünün nasıl belirlenecegini açıkladı MEB açıkladı; Meslek lisesinde norm kadro nasıl belirlenir? MEB, meslek liselerinde norm kadro ders yükü nasıl belirlenir açıkladı

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber