Meclis tatile girdi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2006 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, alınan karar gereği 1 Ekim 2006 tarihine kadar tatile girdi.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil yönetiminde saat 14.00'te çalışmalarına başlayan Genel Kurulda, birleşimi daha sonra Sadık Yakut yönetti.

Bütçe kanunlarında yer alan bazı hükümlerin ilgili kanunlara alınması, yap-işlet modelli santral sözleşmelerinin özel hukuk statüsüne alınması, birinci sınıf mülki idare amirliği ihdas edilmesini öngören düzenlemelerin de aralarında bulunduğu 5 tasarı ve teklif, yaklaşık 15.5 saat süren görüşmeler sonrasında kabul edilerek yasalaştı.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, yaptığı konuşmada, Meclisin yoğun bir çalışma temposu geçirdiğini belirterek, ''Yaptığımız iş anormal... Bir parlamento 15.5 saat aralıksız çalışır mı? Senede bir, iki, üç defa çalışır. Ama her gün olur mu, yapmayın arkadaşlar. Burada çoğunluğun hissiyatını dile getiriyorum, siyasi polemik yapmıyorum'' dedi.

Gelecek yasama yılında İçtüzükteki çalışma sürelerine uyulmasını isteyen Anadol, ''Sabah saatlerinin suyu mu çıktı ki bu parlamento gece çalışıyor? Bu şekilde çalışmak, insan sağlığına zararlıdır, verimliliğimizi azaltıyor. Lütfen çalışma saatlerine dikkat edelim. Bu milletin vekiliyiz, sağlıklı olmak zorundayız. İyi ürünler çıkarmak zorundayız'' diye konuştu.

Gelecek yasama yılında daha düzenli ve istikrarlı bir çalışma mesaisi yapılmasını isteyen Anadol, milletvekillerine iyi tatiller diledi.

''143 YASA ÇIKTI''

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik de yaptığı konuşmada, 22. Dönem Parlamentosu olarak 773 tasarı ve teklifin yasalaştırıldığını, 4. yasama yılında ise 143 yasanın çıktığını anlattı. Bunun, geçmişle karşılaştırılmayacak bir çalışma olduğunu kaydeden Çelik, ''Milletimizin bize yüklediği sorumluluk çerçevesinde 4 yılımızı dolu dolu geçirdik. 4 yıl milletvekilliğin hakkını vererek bugüne geldik. Türkiye, çok zaman kaybetmişti. Bunu kapatmak için gerekirse sağlığımızdan, gerekirse özelimizden fedakarlık yapmamız gerekiyordu, bunu yaptık'' dedi.

Meclisin itibarını yükselttiklerini ifade eden Çelik, geçmişte, ''milletvekillerinin rozet takamadığını, kırmızı plakalı araçlarla Kızılay'a inemediğini'' söyledi.

Meclis çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür eden Çelik, milletvekillerine iyi tatiller dilerken, ''5. yasama yılında bütün arkadaşların dönmesini diliyorum'' dedi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da Meclisin yoğun bir çalışma dönemi geçirdiğini belirterek, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Yakut, Genel Kurulu, 1 Ekim Pazar günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

Milletvekilleri çalışmaların sona ermesinden sonra birbirleriyle vedalaşarak TBMM Genel Kurulu'ndan ayrıldı.

ANAYASAYA GÖRE TATİL

Anayasaya göre, Meclis bir yasama yılında en çok 3 ay tatil yapabiliyor, TBMM ara verme ve tatil sırasında doğrudan doğruya veya Bakanlar Kurulunun istemi üzerine Cumhurbaşkanınca toplantıya çağrılabiliyor. Ayrıca, TBMM Başkanı da doğrudan doğruya veya milletvekillerinin beşte birinin (110) yazılı istemi üzerine olağanüstü toplantı çağrısı yapabiliyor.

Ara verme veya tatil sırasında toplanan TBMM'de, öncelikle olağanüstü toplantıyı gerektiren konu görüşülmeden ara verme veya tatile devam edilemiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber