İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Uzman Öğretmenlik davasını kaybedenler dikkat!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Mart 2016 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzman Öğretmenlik davasını kaybedenler dikkat!

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 15.06.2011 tarih ve 40105 sayılı yazısına göre;

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yükselme Sınavında 60 ve üzeri puan alanlardan, alanında veya eğitim bilimleri alanında tezli yüksek lisans öğrenimini 30 Eylül 2005 tarihine kadar tamamlayanlardan,

- Kontenjan nedeniyle uzman öğretmenlik sertifikası alamayanlar;

- MEB aleyhine dava açanlar ise kuruma başvurdukları dilekçe tarihi itibari ile bu duyuru ile 20 Haziran - 8 Temmuz 20111 tarihleri arasında MEBBİS adresinden elektronik olarak başvuruda bulunmuşlar dava açmak için idare başvurdukları tarihi itibari ile uzman öğretmenlik sertifikası almaya hak kazanmışlardır.

Fakat uzman öğretmenlik davası bu süreçten önce kesinleşip mahkeme kararı ile uzman öğretmen olanlar yukarıdaki yazı üzerine başvuruda bulunamamışlardır. Akabinde kazandıkları bu davalar Danıştay tarafından sonrasında iptal edilmiş ve uzman öğretmenlik sertifikaları iptal edilerek bu öğretmenler cezalandırılmışlardır.

Hiç dava açmayanlar ile davası devam ederken yukarıda yer verdiğimiz yazı ile uzman öğretmen olanlar halen uzman öğretmenlik unvanını kullanmaya devam etmektedirler bu durum hakkaniyetsizlik meydana getirmektedir. MEB'in bu duruma bir çözüm bulması gerekmektedir.

Bu durumda olan öğretmenlerin MEB'e gönderecekleri dilekçe örneğini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber