E-Devlet uygulaması 10 ilde başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı'nın e-Devlet projesi kapsamında hazırladığı, web tabanlı evrak kayıt ve takip sistemi 08.01.2007 tarihinde hizmete başladı.

Evrak üzerinde yapılacak bir çok işlem, bu sayede artık elektronik ortamda yapılacak ve sayısal olarak imzalanabilecek. Erzurum'da dahil olmak üzere Türkiye çapında 10 il bu çalışma için pilot olarak seçildi. Erzurum Vali Yardımcısı Kasım Yekeler ve Erzurum Valiliği Bilgi İşlem ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Merkezi personelleri İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği "Eğitici Eğitimi" kurslarına katılarak e-Devlet sürecinde evrak kayıt ve takip sistemi hakkında eğitim almışlardı. Eğitici eğitimine katılan Yekeler ve Bilgi İşlem personelleri daha sonra İçişleri Bakanlığı'na bağlı bütün birimlere bu konuda eğitimler verdiler.

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Erzurum'un bu projede pilot il olarak seçilmesinin ve hazırlık döneminin başarıyla tamamlanmasının kayda değer olduğunu belirterek "Şu anda Erzurum merkez ve Ilıca ilçelerinde tüm yazışmalar elektronik ortamda yapılmaya başlanmıştır. Bu proje bir çok yönüyle ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak ve verimliliği arttıracaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber