Sezer ?yavaş yavaş taşınıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Mart 2007 06:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Sezer'den Köşk çıkışı: ?Çankaya'ya Atatürkçü, laik ve tüm toplumu gerçek anlamda kucaklayan birinin çıkacağına inanıyorum. Bu makama, layık olan gelecektir, Türk toplumu endişe etmesin?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda bugüne kadar suskun kalan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dün bu suskunluğunu bozdu. Cumhurbaşkanı Sezer, ?Çankaya'ya Atatürkçü, laik ve tüm toplumu gerçek anlamda kucaklayan birinin çıkacağına inanıyorum. Kimse tereddüt etmesin. Bu makama, en layık olan gelecektir, Türk toplumu endişe etmesin? dedi.

?HALKI KUCAKLADINIZ'

Cumhurbaşkanı Sezer, dün Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun'u kabul etti.

Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede Cumhurbaşkanı Sezer, ?Siz bir vizyon oluşturdunuz. Tüm halkı kucaklayan bir Cumhurbaşkanı oldunuz. Halka hizmette zamanın ve yerin önemi olmaz. Siyasette bulunmanızda yarar var? diyen Altun'a şu karşılığı verdi:

?SİYASETİ DÜŞÜNMÜYORUM'

?Yaklaşık 50 gün sonra işim bitiyor. Siyaseti pek düşünmüyorum. Resmiyetten biraz sıkıldım. Sivil hayatı özledim. Önce biraz istirahat edip gezmek istiyorum. Sonrasına bakarım. Ancak tabii ki boş duracak değilim. Sizlerle diyaloğum sürecek. Okumaya devam edeceğim. İncelemelerde bulunacağım.?

Alevilerin dışlandığını belirten Ehlibeyt Vakfı Başkanı Altun, görüşmede

?Ne siyasette, ne de başka alanlarda Aleviler yeterince temsil edilmiyor? dedi.

?Haklısınız? diyen Cumhurbaşkanı Sezer, şunları söyledi:

?Bazı eksiklikler var. Ama Türkiye bunları aşacaktır. Sizlerin yaptığı

çalışmaları yakından izliyorum. Bu çalışmalarınızı, bu tür ayrımcılığı ortadan kaldırmada önemli buluyorum. Ben insanların mezheplerine, siyasi görüşlerine bakmam. İnsanlıklarına göre değerlendiririm. Benim için insanlık, dostluk, bilim, muhabbet önemlidir. Taassuplarla insanları değerlendirmem.?

Sezer, temmuz ayında açılacak Ehlibeyt Akadimesi'ni de açılıştan önce ziyaret edeceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber