İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yazı İşleri ve İdari işler müdürlerine rotasyon sinyali

Adalet Bakanlığı, taşra teşkilatına gönderdiği yazıyla, Yazı İşleri ve İdari işler müdürlerine rotasyonun sinyalini verdi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Mart 2018 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yazı İşleri ve İdari işler müdürlerine rotasyon sinyali

Adalet Bakanlığı'nın taşra teşkilatında görev yapmakta olan yazı işleri ve idari işler müdürlerinin rotasyona tabii olacağı ile alakalı Adalet Bakanlığı Memur Sınav Atama ve Nakil Yönetmeliğinde değişiklik yapılmış ve Resmi Gazete'nin 14.05.2016 tarih ve 29712 sayısında yayımlanmıştır. Adalet Bakanlığı Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliğinde yapılan rotasyon düzenlemesine ilişkin detaylar 14.05.2016 tarihinde Memurlar.Net'te haberleştirilmişti.

Yayımlanan rotasyon değişikliğinden sonra, Adalet Bakanlığı nezdinde rotasyonun uygulanması yapılmadığından dolayı 8 Kasım 2016 tarihinde "Adalet Bakanlığı rotasyonu ne zaman hayata geçirecek?'' başlıklı haber yayımlanmıştı.

8 Kasım tarihinde yayımlanan yazımızdan sonra, Adalet Bakanlığı tarafından rotasyon uygulamasına başlanılmadığından dolayı, 16 Şubat 2018 tarihinde "Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürlerinin rotasyonu, neden uygulamaya konamıyor?" başlıklı haber yayımlanmıştır.

Bu bağlamda, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, 01.03.2018 tarih ve 32992892-E.3141/9089 sayılı yazısının ekinde yer alan formun, Adalet komisyonlarının merkez ve mülakat adliyelerinde görev yapmakta olan yazı işleri müdürleri ile idari işleri müdürleri yönünden doldurularak gönderilmesi istenilmiştir. Adalet Bakanlığı'nın mezkür yazısının ekinde yer alan formda ise, yazı işleri ve idari işler müdürlerinin bulundukları yerdeki çalışma süreleri, görev yaptıkları yerde hizmete başlama tarihleri vs. gibi hususlar yer almaktadır. Adalet Bakanlığı'nın taşraya yollamış olduğu yazı, rotasyon uygulamasına başlanacağını akla getirmiştir.

ÇOTANAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber