Gölbaşı Belediyesi AK Parti'ye geçti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2007 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Gölbaşı ilçesinde yerel seçimlerde DYP'den Belediye Başkanı olan Yusuf Özdemir, AK Parti'ye geçti..

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, ''AK Parti bu milletin partisidir'' dedi. Fırat, AK Parti Adıyaman İl Teşkilatını ziyaret ederek, milletvekili adayları ve partililerle bir araya geldi. Fırat, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, ''Bugün burada bir Adıyamanlı olarak aranızda bulunuyorum. 22 Temmuz seçimlerinde milletin istediği olacak ve AK Parti yeniden iktidara gelecektir. AK Parti, bu milletin partisidir'' diye konuştu.

AK Parti karşısında, diğer partilerin kendilerini güçsüz hissettiğini öne süren Fırat, şöyle konuştu: ''Kendilerini güçsüz hisseden gerek sağdaki, gerekse de soldaki partiler, güçlerini birleştirmek için çaba sarf etmiştir. Ancak, görüyoruz ki hepsi de AK Parti'den, yani milletin iradesinden korkuyor. Bu seçim, sadece milletvekili seçimi değil. Bu seçimde en önemli iki tane unsur var. Birincisi, AK Parti'nin benimsediği milletin iradesi unsuru, diğeri de bu milletin iradesinden korkanlar. Ancak, seçimlerin sonucunda yine bu milletin dediği ve istediği olacaktır. Birileri denizde boğulmamak için gemiye biniyor ancak dalgalara yeniliyorlar.''

Türkiye'de, birilerinin şehit cenazeleri üzerinden politika yaptığını da savunan Fırat, şöyle devam etti: ''Şehitler, hepimizindir. Bayrak, bu şehitlerin kanını ve bu ülkeyi simgelemektedir. Dolayısıyla şehitler bu milletin şehitleridir. Bir şehidin arkasından yapılması gereken en uygun davranış, eğer kılmayı biliyorsa cenaze namazını kılmak ve eğer bilmiyorsa duasını etmektir. Bir caminin içerisinden şehit cenazesinin ardı sıra slogan atmak ve bu değerler üzerinden politika yapmak değildir. AK Parti de milletin partisidir. Ne benim, ne başka bir milletvekili arkadaşımın, ne de sayın Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın değildir. Milletin partisi olduğu için de kapısı sonuna kadar açıktır. Gelmek isteyen, katılmak isteyen herkes gelir ve katılır. Bu millet, sandıkta ne istediğini yine ortaya koyacaktır. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.''

ADIYAMAN'DA AK PARTİ'YE KATILIM

Öte yandan, halen DP'li olan Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi Belediye Başkanı Yusuf Özdemir AK Partiye geçme kararı aldığını açıkladı. Fırat, Gölbaşı temasları sırasında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 24 Haziran'daki Adıyaman programı sırasında Özdemir'in resmen AK Parti'ye katılacağını açıkladı. Bu arada, toplantının ardından AK Parti İlçe teşkilatına geçen Fırat'ın ilçe teşkilatı yöneticileri ile yaptığı görüşme sırasında tartışma çıktığı öğrenildi.

Özdemir'in AK Parti'ye katılmasına karşı çıkan, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyesi Mulla Kebeli'nin, itirazlarını sürdürünce, Fırat tarafından toplantıyı terk etmesi istendiği, toplantıdan ayrılmayacağını söylemesi üzerine ise Fırat'ın korumaları tarafından tartaklanarak dışarı çıkarıldığı iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber