TBMM'ye 'Rahşan affı' davası açtı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 03 Eylül 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rahşan affı için Meclis'e dava

Kızı, 'Rahşan affı'yla serbest kalan bir kişi tarafından tecavüz edilerek öldürülen baba, TBMM'ye tazminat davası açtı: Kızımın ölümünün asli sorumlularından biri Meclis'tir

NESRİN COŞKUN

İZMİR - Kızı, geçen yıl tecavüz edilerek öldürülen baba Yaşar Gökşin, cinayete, kamuoyunda 'Rahşan affı' olarak bilinen yasanın neden olduğunu öne sürerek TBMM Başkanlığı hakkında 10 bin YTL'lik tazminat davası açtı. Baba Gökşin, daha önce işlediği benzer suçlardan hapiste olan katil Alpaslan Efe'nin 'şartlı tahliye'yle hapisten kurtulup can aldığını, kızının öldürülmesinin asli sorumlusunun bu af kanununu çıkaran TBMM olduğunu öne sürdü.

39 yaşındaki İzmirli dişhekimi Zekiye Gökşin, geçen yıl 25 Ağustos günü, İzmir'in Eşrefpaşa Semti'ndeki muayenehanesinde Alpaslan Efe tarafından tecavüz edildikten sonra öldürülmüştü. Katilin af kanunuyla hapisten kurtulan, eski bir sabıkalı olduğu ortaya çıkmıştı. Alpaslan Efe bu kez 'ağırlaştırılmış müebbet hapis' cezasına çarpıtıldı.

Geçen yıl doğumgününü kutlamaya üç gün kala kızını kaybeden baba Yaşar Gökşin, dava dilekçesini İzmir Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdi. Dilekçede Efe hakkında daha önce İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin ulaştığı kanaate ve suç siciline yer verildi. Dilekçede Efe'nin mahkemeye göre de 'suç işlemede kararlı, suç işlemeyi alışkanlık haline getirmiş, seri halde art arda suç işleyecek kadar yoğun ve gözü kara bir suçluluk yapısına sahip olduğuna' dikkat çekilerek şöyle denildi:

"Alpaslan Efe benzeri suçlardan cezaevinde yatarken, davalı kurumca kabul edilen 4616 Sayılı Kanun sayesinde 30 Eylül 2005'te şartlı tahliye olmuştur. Eğer davalı kurum anılan yasayı kabul etmeseydi, Efe cezaevinde, Zekiye Gökşin de halen hayatta olacaktı. Davalı, bir mahkeme kararının tam olarak uygulanmasını engelleyerek, bu yapıda bir kişinin özgür kalmasını sağlamış ve Zekiye Gökşin'in hayatını kaybetmesine neden olmuştur. Davalı, Gökşin'in öldürülmesinin asli sorumlularından biridir. Efe işlediği benzeri suçlara rağmen kolaylıkla serbest kalabildiğini görmüştür. Böyle bir kişinin serbest kalması halinde neler yapabileceği öngörülebilir bir konudur."

Sicilinde sürekli tecavüz ve gasp var

Dava dilekçesinde, Zekiye Gökşin'in katili Alpaslan Efe'nin suç sicili şöyle sıralandı:

1989 yılında küçük yaşta bir kızı alıkoyarak kızlığını bozmuş ve cezaevine girmiştir.

1992'de CMUK'da yapılan değişiklikle tahliye edilmiştir.

1995 yılında kadın dişhekimine tecavüz edip gasp etmiştir.

1995'de bir doktorun yazıhanesinde çalışan sekreter kıza tecavüz edip gasp etmiştir.

1995 yılında kadın dişhekimine tecavüze kalkışınca çevreden yetişenler tarafından suçüstü yakalanmış, bu üç olaydan önce ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış, sonra bu ceza 36 yıl hapse indirilmiştir.

1995 yılında girdiği cezaevinden İnfaz Yasası'na göre 2013 yılında çıkması gerekirken, Şartlı Salıverme ve Cezaların Ertelenmesi'ne Dair Kanun'dan yararlanıp geçen 2005 Eylül ayında tahliye edilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber